Volledig scherm
De spanning loopt bij de bezoekers uit Kampen hoog op. Beide trainers, Go Ahead Kampen, zijn ondertussen weggestuurd (beiden in rood trainerspak).

Duno heeft geen moeite met tiental Go Ahead

DOORWERTH - Duno is in de eerste klasse D aan een ijzersterke serie bezig. Zaterdag kwam Go Ahead uit Kampen, met voormalig Duno-speler Tanju Sahin, op bezoek in Doorwerth. Zijn team verloor kansloos met 3-0. Sahins ploegmaat Laurens van Keulen kreeg na 44 minuten twee keer geel, dus rood. Ook hoofdtrainer Edwin van Nijen en diens assistent Edwin Starke, werden door arbiter Martijn Vos weggestuurd wegens commentaar op de leiding.

Duno begon zaterdag matig tegen Go Ahead Kampen. Toch kwam de thuisploeg na tien minuten op een 1-0 door een wonderschone treffer van uitblinker Carlos Dos Santos.

“De eerste helft verliep moeizaam”, gaf trainer Lodewijk de Kruif toe. “We waren in die fase nerveus, waar dat aan lag weet ik niet. Na de snelgenomen vrije trap, schoof Carlos Dos Santos prachtig 1-0 in de korte hoek.”

Na rust bleken tien spelers uit Kampen geen partij meer voor Duno. Invaller Roy Talsma en Dos Santos bepaalde de eindstand op 3-0.

“Ons wacht nu een loodzwaar programma”, temperde De Kruif de Doorwerthse euforie. “Zaterdag gaan we eerst naar Nunspeet en krijgen een week later WHC uit Wezep op bezoek. Een pittig programma dus!”

Volledig scherm
Tanju Sahin is bezig aan zijn warming-up. De voormalige speler van Duno is met zijn team Go Ahead Kampen vanmiddag op bezoek in Doorwerth. © Eddie de Bruijn
Volledig scherm
Tanju Sahin © Eddie de Bruijn
Volledig scherm
Op de Waayenberg in Doorwerth is het 1-0 geworden Door een lage schuiver van Duno-spits Carlos Dos Santos. © Eddie de Bruijn

Amateurvoetbal