Volledig scherm
Kevin Sissing van DUNO onderweg naar het doel van ESA. De Arnhemmer was een plaaggeest voor zijn stadgenoten met vier goals. © Gert Budding

DUNO met zevenklapper tegen ESA naar kwartfinale beker

UPDATE: GEEN SCHANDEWAGENINGEN - DUNO heeft zich woensdagavond met groot gemak geplaatst voor de kwartfinale van het districtsbekertoernooi. De voetballers van de hoofdklasser uit Doorwerth versloegen die van derdeklasser ESA uit Arnhem met 7-0.

Bij rust was het verschil al gemaakt door de ploeg van interim-trainer Jan Oosterhuis (4-0).

Grote man op sportpark De Zoom in Wageningen - waar DUNO traint en midweekse wedstrijden afwerkt - was een Arnhemmer: Kevin Sissing. Hij nam met vier goals het grootste deel van de productie voor rekening. Winteraankooop Nick de Bondt maakte er twee, Renzo van Duren één.

Trainer Peter Gerritsen van ESA was  niet onaangenaam verrast met de grote nederlaag. ,,Helaas was deze tegenstander een maatje of vijf  te groot. Maar het is geen schande van een ploeg als DUNO  te verliezen.” 

 DUNO gaat in de kwartfinale op bezoek bij Barbaros uit Hengelo Overijssel. Bij winst in dat duel (woensdag 3 april) , plaatst de ambitieuze club uit Doorwerth zich voor het KNVB-bekertoernooi volgend seizoen. 

In de halve finale speelt de winnaar van Barbaros/DUNO tegen de winnaar van AZSV/Sparta Nijkerk.

Loting kwartfinale: Berkum-Rohda Raalte, AZSV-Sparta Nijkerk, Barbaros-DUNO, Vroomshoopse Boys-Silvolde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal