Volledig scherm
Bart van Brakel heeft het voorzien op Genaro Snijders, oud-speler van Vitesse , nu van DHSC, de Utrechts koploper van de hoofdklasse. Die schreeuwt het uit. © Gert Budding

DUNO onverdiend onderuit in Doorwerth onder toeziend oog van Wesley Sneijder

HoofdklasseDOORWERTH - DUNO verloor zaterdagmiddag onverdiend van DHSC uit Utrecht, koploper in de hoofdklasse A. De club van trainer Roy de Haan trok met 1-2 aan het kortste eind. 

DHSC is de club van sponsor Wesley Sneijder, die in Doorwerth als teammanager op de bank zat. Zijn broertje en aanvoerder Rodney Sneijder speelde zaterdag centraal op het middenveld, oudere broer Jeffrey is assistent-trainer.

De eerste helft was het aftasten voor beide ploegen. Koen Huntelaar schoot hard voorlangs namens DUNO en verdediger Tom de Klein kopte rakelings naast voor DHSC. Maar tot uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen niet. Pech was er voor DUNO-back Lars Hekkers die bij een val in zijn gezicht werd geraakt en daarbij zijn neus brak.

Vrije trap: 0-1

Na een klein uur spelen stond het uit het niets 0-1 uit een vrije trap van DHSC-invaller Imad Najah. De oud-speler van Jong Vitesse haalde uit en de bal zeilde zomaar binnen voor de verrassende openingstreffer. De Utrechters zetten daarna aan en kregen via Marley Berkvens snel na de goal een enorme kopkans op de tweede treffer maar de bal ging naast.

Niet lang daarna kreeg Giovanni Scharrenberg dé kans op 1-1 maar oog in oog met keeper Niels Willemse kreeg hij de bal er niet in. Die misser bleek extra kostbaar toen ex-speler van DUNO Christian Gandu aan de andere kant 0-2 maakte uit een rebound.

Grote kansen

Scharrenberg revancheerde zich daarna met de aansluitingstreffer. Grotenbreg zette goed door waarna de bal bij de middenvelder belandde: 1-2. Daarna bleef DUNO drukken en had Grotenbreg de gelijkmaker op de schoen, maar zijn inzet ging rakelings over. Ook Jean Willy Mapinga en Renzo van Duren kregen grote kansen op de 2-2 maar de meer dan verdiende treffer viel niet.

Opstelling DUNO: Ter Mate; Heijckmann, Van Duren, Van Brakel, Hekkers (Elders); Boer (Ali), Huntelaar, Scharrenberg; Mapinga, Grotenbreg, Dusink (Talsma).

Amateurvoetbal