Volledig scherm
Archiefbeeld: Zwaluwen - DUNO © Roel Dijkstra

DUNO op het tandvlees naar derde thuiszege

DOORWERTH - DUNO boekte zaterdagmiddag de derde thuiszege (1-0) van het hoofdklasseseizoen, maar niemand bij de Doorwerthse ploeg wist na afloop precies hoe. Tegenstander FC ‘s-Gravenzande stapelde kans op kans, maar kreeg de bal er op miraculeuze wijze niet in. DUNO-verdediger Jochem Jansen, die vrijdagnacht vader was geworden, werd node gemist.

DUNO begon zoals wel vaker dit seizoen met weinig vuur in de schoenen. In de matte eerste helft kwam de ploeg van trainer Roy de Haan desondanks tot drie grote kansen tegen de hekkensluiter van de hoofdklasse A. Toch werd met 0-0 de rust gehaald, mede doordat FC ‘s-Gravenzande liet zien waarom het in drie duels nog niet tot scoren kwam: twee kansen werden om zeep geholpen.

Net na rust was het voor DUNO wel raak. Sherwin Grot haalde vanaf de rand van de zestienmeter weinig overtuigend uit, maar de bal eindigde wel in de hoek achter doelman Jurrian Jouvenaar in het doel: 1-0.

In het laatste half uur zakte DUNO ver weg en stapelde de ploeg uit Zuid-Holland kans op kans. Toppunt was invaller Rick Boers die volledig vrijstaand op een meter of tien van de goal over de bal maaide. In de slotminuten gingen ook twee open kopkansen naast. DUNO haalde daarna op het tandvlees het laatste fluitsignaal, boekte de derde thuiszege van het seizoen en steeg naar de derde plaats.

Opstelling DUNO: Ter Mate; Heijckmann, Grotenbreg, Van Duren, Hekkers; Boer (73. Dusink), Huntelaar, Scharrenberg; Grot, Ali (85. Daniel) Talsma (85. Van Essen).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1577 stemmen