Duno's diehards, invaller raakt geen bal en trainer rijdt naar verkeerde dorp

de derde helftIn deze rubriek een verzameling anekdotes en opvallende gebeurtenissen uit de wandelgangen van het amateurvoetbal uit de regio. Met deze week: Fotograaf loopt grensrechter in de weg, kaarten in de bus en Boys-invaller die geen bal meer raakt en drie ballen de sloot in tijdens warming-up.

Elke woensdag zijn de leukste anekdotes en opvallende gebeurtenissen uit het Arnhemse en Betuwse voetbal verzameld in de rubriek 'De Derde Helft' op deze site. Tips, foto's, video? Mail ze naar sport.arnhem@gelderlander.nl

Wissels

Wisselspeler zijn bij Arnhemse Boys is niet altijd een dankbare taak. Zondag mocht eerste wissel Tim van Gent er bij een 1-5 stand al na 86 minuten in. De latere wissels Khalil Gerardo en Niels Verbeek kwamen pas in blessuretijd in het veld. Met name de laatste wissel lokte commentaar uit bij de supporters van Eendracht. ,,Ik zou lekker blijven zitten jochie. Laat die trainer zichzelf maar omkleden voor een paar seconden", kreeg Verbeek te horen die in de resterende speeltijd de bal niet meer heeft gehad.

Interview

Jan Fluit, coach van Advendo’57 , werd vorige week benaderd door een 'verslaggever' van De Gelderlander. ,,Even een voorbeschouwing voor de wedstrijd tegen SC Oranje’’, sprak de beller tegen de verbaasde Fluit. De oefenmeester kreeg vragen over zijn opstelling en tactiek ,maar vertrouwde het zaakje niet en gaf geen geheimen prijs. Wel nam Fluit contact met ons op, maar wij wisten van niets. Wel hebben we een vermoeden over uit welke hoek de dader komt. Zaterdagmiddag haalde Fluit zijn gram. Advendo’57 versloeg koploper SC Oranje op eigen terrein met 3-2.

Diehards van Duno

Je ziet ze lang niet overal maar tegenwoordig, maar Duno Doorwerth heeft ze zeker: echte diehards. Rick van Soest, die iedere thuiswedstrijd aanwezig is achter het doel bij de kantine, moedigt zijn favorieten ploeg Duno luidkeels aan en slaat voortdurend op zijn trommel. Compagnon Albert Stel, die zowel thuis – als uitwedstrijden bezoekt - is eveneens een groot supporter van Duno en zwaait regelmatig met de vlag van Rick. Het zorgt voor een leuk sfeertje op het idyllisch gelegen sportpark De Waayenberg in de bossen van Doorwerth, waar misschien wel het mooiste voetbal uit deze regio gespeeld wordt.

Volledig scherm
Duno-supporters Rick van Soest en Albert Stel. © Roland Gerritsen

Wereldreis

DVOL nam gisteren voorlopig afscheid van Tom Rikken. De middenvelder uit Lent vertrok maandag weer voor een wereldreis, net als enkele jaren geleden. In de wedstrijd met Westervoort kreeg Rikken, die jarenlang bij de selectie speelde, zondag een waardig afscheid. Een aantal invalminuten, een afscheidsfeest in de kantine, en daarna verliet Rikken onder luid applaus Sportpark Vossenpels.

Kritiek 1

Arbiter Baardman kreeg zondagmiddag na afloop van het duel tegen Arnhemse Boys kritiek van Eendracht-trainer Marcel Gerrist. De oefenmeester vond de leidsman niet consequent en onvoldoende optreden tegen zeurende Boys-spelers. De jeugdige Baardman liet zich er niet door uit het veld slaan. ,,Ik wil niet gaan wapperen met kaarten, dat is niet mijn stijl. Als ik bovendien consequent was geweest dan hadden je nummers 10 en 11 (Kok en Kherfi, red.) het einde van het duel niet gehaald."

Kritiek 2

Gerrist was ook niet te spreken over het vlaggedrag van Boys-grensrechter Freddy Anneveld. ,,Hij zat er een paar keer goed naast" oordeelde Gerrist. Rick Schonis, voorzitter van Arnhemse Boys, had wel een verklaring voor de ‘missers’ van Anneveld. ,,Freddy kon het gewoon niet zien. Dat is ook niet verwonderlijk, want jij staat voortdurend op de zijlijn."

Ouderwets

Beelden uit de spelersbus van menig profclub laten weinig anders zien dan koptelefoons en mobieltjes. Bij MASV is het anders, daar wordt gewoon nog 'ouderwets' een kaartje gelegd. Jaimy Vahlkamp (links) sluit zich nog niet helemaal af voor de wedstrijd, hij hangt nog druk aan de telefoon tijdens het kaarten.

Volledig scherm
Spelers van MASV bereiden zich voor op de wedstrijd bij AD '69. © Facebook: MASV Arnhem

Hall(e) uit, altijd lastig

RVW begon later aan het duel bij SHE in Hall. Reden: trainer Peter van den Borden was samen met de leider, masseur én tenues naar het Achterhoekse Halle gereden, in plaats van Hall bij Brummen. Foutje.
,,Ik had het verkeerde dorp ingevoerd in de Tomtom. Daar was ook een Dorpsstraat, met een voetbalclub. Onderweg hadden we niets door, pas bij de verlaten kantine kwamen we erachter dat we verkeerd waren.", aldus Van den Borden. Na de flinke omweg won RVW wel: 0-4. ,,Gelukkig wel, maar dit ga ik nog wel een tijdje horen", voegde de trainer er aan toe. Dat denken wij ook. 

Ballenlepel

Voor de wedstrijd OSC-GVA kwam Maickel van Kol zondag de bestuurskamer van OSC binnenlopen. ,,Hebben jullie zo'n hengel om de bal uit de sloot te halen?" vroeg de Doornenburgse speler. ,,We hebben er al drie in de sloot geschoten." OSC'er Mario Rutten hielp hem aan het gereedschap. In de wedstrijd schoot GVA ook niet met scherp: het bleef 0-0. Overigens, weet u wat de echte naam van zo'n hengel is? Googlen leverde ons twee termen op: de Oever Balvanger, en de 'ballenlepel'.

Volledig scherm
OSC - GVA Bij de warming-up van GVA blijkt dat de spelers hun vizier nog niet helemaal goed afgesteld hebben. Een drietal ballen moeten uit de sloot gevist worden. © Fons Sluiter

Geintje

MASV-trainer Jhon van Beukering houdt wel van een geintje. Op onze vraag om direct na het bekerduel tegen RKHVV even beschikbaar te zijn voor een verslag antwoordde ‘Beukie’ in eerste instantie ontkennend. ,,Nee hoor. Gewoon zelf in de kou komen staan. Dat hoort bij je vak." 

Weer feest

Volledig scherm
Tussenstand bij RKHVV-MASV. © Eef Kasteel

Kort voor het einde van het bekerduel tegen RKHVV kwam er een appje binnen bij onze MASV-watcher. Een foto van het scorebord met de verrassende 1-2 stand.  'En weer een feestje’,  luidde de begeleidende tekst van voorzitter Eef Kasteel. Zondagmiddag kan het dak er weer vanaf op sportpark Malburgen West. Bij winst op VDZ is MASV de winterkampioen van de derde klasse C.

Plasje van de scheidsrechter

Arbiter Reintjes moest zondagmiddag vlak voor de aftrap van de wedstrijd SML-Concordia Wehl kennelijk nog even snel naar het toilet. De spelers van beide ploegen moesten onderaan de trap bij het clubhuis in de stromende regen lang wachten op de dienstdoende arbiter.
Het wachten duurde zolang dat beide aanvoerders besloten om dan maar zonder arbiter het veld op te lopen. Pas op het allerlaatste moment kwam Reintjes aangerend. ,,Te laat scheidsrechter", kreeg Reintjes van een kritische toeschouwer meteen te horen. Reintjes kon er gelukkig om lachen. 

Ziek

Erwin Koen zat zondagmiddag ondanks de riante 4-1 zege tegen ONA’53 niet lekker op de bank bij Eldenia. De oefenmeester was ziek en wilde na het duel direct onder de wol kruipen. Plichtgetrouw gaf de oefenmeester echter keurig eerst een verslag van het duel door. Klasse Erwin, en beterschap natuurlijk.

Hinderlijke fotograaf

Gerard Burgers , fotograaf van De Gelderlander, is bijna wekelijks op de Arnhemse voetbalvelden te vinden om foto’s te maken voor onze krant. Zaterdagmiddag bij de wedstrijd tussen Duno en Bennekom moest Burgers zich opeens melden bij scheidsrechter Metsemakers. De reden? De arbiter had een vlagsignaal gekregen van grensrechter Andrea die een klacht indiende over Burgers. ,,Hij vond dat ik hem in de weg liep", zie Burgers stomverbaasd. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Toeval of niet maar nauwelijks vijf minuten later verliet de fotograaf al het koude sportpark De Waayenberg: ,,Ik heb nog een klusje."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal