Volledig scherm
Jochem Jansen bij zijn debuut voor Duno in de (verloren, 1-2) bekerwedstrijd tegen Alverna. © Gert Budding

Duno sneuvelt in bekertoernooi ondanks debuut ex-prof Jochem Jansen

VIDEOWAGENINGEN - Voetbalclub Duno uit Doorwerth is er woensdagavond niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de kwartfinale van het toernooi om de districtsbeker. De  ploeg van trainer Lodewijk de Kruif ging op het kunstgras van WVV Wageningen onderuit tegen Alverna (1-2) en is uitgeschakeld.

Door de nederlaag loopt de ambitieuze Duno, waar oud-prof Jochem Jansen debuteerde,  een van de twee prijzen van het seizoen mis. Voor de beste vier ploegen van het districtsbekertoernooi ligt een ticket klaar voor het KNVB-bekertoernooi volgend seizoen.  Alverna gaat door naar de laatste acht.

Duno is in de competitie nog wel kansrijk voor de titel en directe promotie naar de hoofdklasse zaterdag.  De ploeg gaat riant aan kop in de eerste klasse C.

Stip

De ploeg uit Doorwerth verloor woensdagavond vanaf de stip. Nadat Mels Lantang 0-1 scoorde, zorgde Kevin Sissing met een knappe kopbal voor de gelijkmaker.  In de tweede helft veroorzaakte Ted Heijckmann van Duno een strafschop, die werd benut door Ruben Rip: 1-2. 

Duno kreeg  vanaf elfmeter zelf de kans op een gelijkspel, maar Anass Aamri schoot slap in en zag zijn inzet gestopt.

Het duel werd gespeeld op sportpark De Zoom in Wageningen omdat het veld van Duno slecht bespeelbaar is. 

Dinsdag plaatste de Arnhemse derdeklasser MASV zich wel verrassend bij de laatste acht. De ploeg van trainer Jhon van Beukering versloeg Bon Boys in Haaksbergen (2-3) en is 90 minuten verwijderd van deelname aan het KNVB-bekertoernooi. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal