Volledig scherm
Archiefbeeld: DUNO - Achilles’29 © Erik van 't Hullenaar

DUNO vijf minuten voor tijd onderuit bij Zwaluwen in Vlaardingen

VLAARDINGEN - DUNO heeft de klinkende seizoensopening in de zaterdagse hoofdklasse geen goed vervolg kunnen geven. Na de 5-0 zege op Achilles’29 vorige week, was VV Zwaluwen zaterdag te sterk voor de ploeg van trainer Roy de Haan. In Vlaardingen werd het 3-2.

Al na acht minuten had de thuisploeg in de eigen haringstad een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar een penalty werd boven DUNO-keeper Patrick ter Mate op de lat geschoten. Vijf minuten later was het wel raak, via centrale verdediger Jim van Oeveren (1-0). Toch gingen de ploegen met een gelijke stand rusten want in de veertigste minuut zag DUNO-middenvelder Rafaël Boer de bal na zijn schot van richting veranderen en het doel in gaan: 1-1.

Tien minuten na rust draaide DUNO de zaken zelfs helemaal om door via Sherwin Grot op 1-2 te komen. Die voorsprong hield echter niet lang stand want vijf minuten later was het alweer 2-2. In de slotfase kan het duel beide kanten op maar het was Zwaluwen dat in de 85ste minuut de 3-2 scoorde. In blessuretijd werd de Doorwerthse gelijkmaker afgekeurd wegens buitenspel.

Tweede tegenvaller voor DUNO was het uitvallen van aanvallers Cali Daniel (haakte geblesseerd af in de warming up) en Kurtley de Windt na een half uur spelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal