Volledig scherm
Archiefbeeld: Duno - AZSV © Rolf Hensel

DUNO vlucht uit gevarenzone na winst bij SC Genemuiden

GENEMUIDEN – Hoofdklasser DUNO won zaterdagmiddag bij SC Genemuiden met 3-1. Door de zege vlucht de ploeg uit Doorwerth weg uit de gevarenzone. DUNO staat nu tiende met 27 punten uit 21 duels en heeft daardoor een marge van vier punten ten opzichte van plaats dertien, die straks verplicht tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud.

Jochem Jansen bracht DUNO na dertien minuten spelen op voorsprong (0-1). Sijmen Eenkhoorn zorgde al kort daarna voor de gelijkmaker, die tevens de ruststand betekende. Zes minuten na de hervatting kwamen de bezoekers andermaal op voorsprong, ditmaal door huurling Nick de Bondt. Vlak voor tijd stelde Jochem Jansen met zijn tweede treffer van de middag de winst veilig voor DUNO. De thuisploeg beëindigde het duel met tien man vanwege een rode kaart voor Sijmen Eenkhoorn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1596 stemmen