Volledig scherm
Archiefbeeld: Duno - AZSV © Rolf Hensel

DUNO vlucht uit gevarenzone na winst bij SC Genemuiden

GENEMUIDEN – Hoofdklasser DUNO won zaterdagmiddag bij SC Genemuiden met 3-1. Door de zege vlucht de ploeg uit Doorwerth weg uit de gevarenzone. DUNO staat nu tiende met 27 punten uit 21 duels en heeft daardoor een marge van vier punten ten opzichte van plaats dertien, die straks verplicht tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud.

Jochem Jansen bracht DUNO na dertien minuten spelen op voorsprong (0-1). Sijmen Eenkhoorn zorgde al kort daarna voor de gelijkmaker, die tevens de ruststand betekende. Zes minuten na de hervatting kwamen de bezoekers andermaal op voorsprong, ditmaal door huurling Nick de Bondt. Vlak voor tijd stelde Jochem Jansen met zijn tweede treffer van de middag de winst veilig voor DUNO. De thuisploeg beëindigde het duel met tien man vanwege een rode kaart voor Sijmen Eenkhoorn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodetitel houden

    SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodeti­tel houden

    Rheden – SC Rheden (3C) leek zondagmiddag op weg naar een knappe zege op de nog ongeslagen koploper VVG’25 uit Gaanderen. Na 45 minuten stonden de Rhedenaren op een verdienstelijke 3-1 voorsprong, maar na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Jan Maarten ten Broek af met een 3-3 eindstand. Het zorgde voor vreugdetaferelen in het strafschopgebied van VVG’25, omdat het zwaarbevochten gelijkspel de gasten de eerste periodetitel opleverde.

Amateurvoetbal