Volledig scherm
Archiefbeeld: Zwaluwen - DUNO © Roel Dijkstra

DUNO winnaar na bizarre eigen goal in Doorwerth

DOORWERTH - DUNO pakte zaterdagmiddag na een knotsgekke tweede helft de tweede zege in de hoofdklasse A. Door onder meer een bizar eigen doelpunt van de Veense keeper Jamil Kools werd het sterke Achilles Veen in Doorwerth met 5-2 verslagen.

Binnen de minuut was het al raak voor DUNO. Achilles Veen trapte af, maar was de bal snel weer kwijt. Koen Huntelaar vond zichzelf daarna opeens in een moeilijke hoek voor het doel, maar plaatste de bal knap in de verre hoek achter Achilles-keeper Kools: 1-0.

Achilles Veen nam daarna de regie over en kwam terecht zes minuten na de openingstreffer op 1-1 via Sem van der Pijl. Met een 2-1 voorsprong mocht DUNO de handen stevig dichtknijpen na een goal van Jochem Jansen uit een corner.

Achilles kwam sterk uit de kleedkamer, maar het was opnieuw DUNO dat als eerste scoorde. Al kreeg het daar wel alle mogelijke hulp bij van doelman Kools. Hij liet de bal na een corner van Roy Talsma zomaar achter de doellijn vallen. Hij grabbelde nog maar had de bal veel te laat te pakken: 3-1.

De vijfde treffer van de middag was wel van grote schoonheid. Linksback Mats Grotenbreg, even daarvoor ingevallen, stoomde op en combineerde met Shapoul Ali de zestienmeter in. Daarna plaatste de back de bal uiterst precies in de verre hoek (4-1).

Daarmee waren de doelpunten nog niet op in Doorwerth. Shapoul Ali maakte 5-1 voor DUNO, Rémon Koenen besloot met de 5-2 voor Achilles Veen.

Opstelling DUNO: Ter Mate; Heijckmann, Jansen, Van Duren, Hekkers (60. Grotenbreg); Boer, Scharrenberg, Huntelaar; Ali, Daniel (75. Van Essen), Talsma (65. Dusink).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1577 stemmen