Archieffoto van DUNO.
Volledig scherm
Archieffoto van DUNO. © Erik van 't Hullenaar

DUNO zet oude vijand eenvoudig opzij

BENNEKOM - Hoofdklasser DUNO boekte woensdagavond een simpele oefenzege op VV Bennekom. Op sportpark de Eikelhof werd het na een 0-2 stand bij rust 0-4.

De clubs troffen elkaar de afgelopen jaren meerdere malen in de eerste klasse voordat DUNO naar de hoofdklasse promoveerde. Bennekom, de ploeg van de Velpse broers Martijn en Joris Klein-Holte, bleef achter in de eerste klasse D en miste vorig seizoen op één punt de titel. In de nacompetitie om promotie was daarna Go Ahead Kampen te sterk.

Eigen doelpunt

Woensdagavond stond het binnen het half uur 0-2 door doelpunten van DUNO-spits Cali Daniel en middenvelder Bart van Brakel. Een kwartier voor het einde werd het ook nog 0-3 doordat een Bennekomse verdediger een bal van DUNO-back Mats Grotenbreg ongelukkig in eigen doel werkte. Sam van Essen maakte daarna ook nog glijdend 0-4.

Zaterdag staat voor DUNO alweer de laatste oefenwedstrijd op de rol. Om 15.00 uur trapt de ploeg af in Opheusden tegen eersteklasser DFS. Een week later is het eerste hoofdklasseduel, thuis tegen Achilles’29.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal