Volledig scherm
© Videostill

DVOV Stay at Home Challenge houdt jeugd in beweging en ‘bij elkaar’

VELP - Nadat ook de deur van het sportpark van DVOV op slot ging is de Velpse club zaterdag gestart met de DVOV Stay at Home Challenge. 

,,De challenges zijn techniekoefeningen die door oudere jeugdspelers (Onder 15-Onder 19) worden opgenomen en vervolgens worden uitgevoerd door de jongste jeugd (Onder 8-Onder 12)”, legt Remy Verberkt, technisch coördinator onderbouw van DVOV uit.

,,De spelertjes maken een filmpje waarin zij proberen de challenge uit te voeren. Van al deze filmpjes maakt een speler van het Onder 17-elftal een compilatie die vervolgens wordt gedeeld op Instagram en via de groepsapps. Het is een daverend succes. We krijgen dagelijks rond de 20, 25 filmpjes teruggestuurd.”

Elke dag wordt een nieuwe challenge gedeeld via de Instagrampagina van DVOV (dvov_1932) en via de trainers. ,,Hierdoor blijven onze jongste spelertjes veilig thuis en worden ze gestimuleerd om toch met voetbal bezig te blijven. Daarbij creëert het binding tussen de oudere en jongere jeugd en met de rest van de vereniging. En blijven we toch met elkaar in contact.”

Amateurvoetbal