Volledig scherm
Archiefbeeld: De Paasberg - DVOV © Erik van 't Hullenaar

DVOV wint finale nacompetitie en promoveert naar derde klasse

STROE – DVOV won zaterdagmiddag de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse van ’t Harde met 2-0. De Velpse voetballers promoveren daardoor naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal, en kunnen daardoor volgend seizoen rekenen op onder meer leuke streekderby’s tegen ESA, OVC’85 en vv Dieren.

,,Ik ben superblij”, zei een stralende trainer Patrick de Nooijer, die na ruim vierenhalf jaar afscheid neemt van DVOV met promotie. ,,Dit is fantastisch. We hebben het dik en dik verdiend. We maakten twee prachtige goals en het voetbal was ook goed.”

Daarmee zei de scheidende coach, die na de zomer wordt opgevolgd door Robert Grauwde, niets te veel. DVOV werkte hard op het prachtige kunstgras van zaterdagderdeklasser Stroe uit het gelijknamige dorp op de Veluwe, en liet bij vlagen ook prima voetbal zien. De twee goals waren bovendien beauty’s.

Topscorer Olaf Jonkman, die reeds vier kansen had laten liggen, scoorde bij zijn vijfde poging een klein kwartier voor tijd wel. Jonkman anticipeerde prima op een dieptepass en verschalkte doelman Henry Schipper met een stiftje. Ook de tweede Velpse treffer was fraai. Nu was het Mark Otten die diep werd gestuurd, zich behendig vrij speelde, en hard uithaalde: 2-0.

Het feestje kon beginnen. Al vóór het eindsignaal omhelsde een dolblije De Nooijer zijn assistenten. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Braaksma barstte het feest echt los op het veld van Stroe. Dolgelukkige spelers, blije fans en een trotse trainer. Dat hij tijdens het perspraatje overgoten werd met water door enkele van zijn spelers kon hem niet deren. ,,Ze zullen bij DVOV vast nog wel een droog pak hebben liggen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1154 stemmen