Volledig scherm
Hugo Overstegen van EDS, hier nog herstellende van zijn vorige beenbreuk. © Erik van 't Hullenaar

EDS verliest met 7-3, speler breekt been voor tweede keer dit seizoen

Apeldoorn - Een groot persoonlijk drama speelde zich maandagmiddag af voor SC EDS-voetballer Hugo Oversteegen in de met 7-3 verloren wedstrijd tegen Victoria Boys (uit 4F) in Apeldoorn. 

,,Hugo heeft weer zijn been gebroken”, meldde Gerben Matser, trainer van SC EDS. ,,Het gebeurde bij een onschuldig duel met de keeper van de tegenstander. Hij schreeuwde het meteen uit van de pijn. Ik had direct in de gaten dat het ernstig was. Hij had ook een flinke bult op zijn scheenbeen.”

Vorig jaar oktober brak de voetballer van de ploeg uit Ellecom ook al zijn scheenbeen, dat was in het duel tegen Klarenbeek. Oversteegen was net een paar weken hersteld van zijn eerste beenbreuk, toen op tweede paasdag het noodlot voor hem andermaal toesloeg. ,,Het is heel zuur voor hem”, zei Matser. ,,Het is een nieuwe breuk, maar wel op dezelfde plek.”

Zijn ploeggenoten waren na de trieste aftocht van Oversteegen ook van slag. SC EDS was net van een 4-1 achterstand teruggekomen tot 4-3, en kreeg weer hoop op een goed resultaat.

Maar na het uitvallen van Oversteegen was SC EDS geslagen en moest het nog eens drie tegentreffers incasseren. De 2 treffers van Robin Verhagen en eentje van Jeroen van Tent hadden daarom slecht statistische waarde. SC EDS blijft na de zesde nederlaag op rij hekkensluiter en weet dat het 4 punten moet goedmaken op Dierensche Boys om directie degradatie te voorkomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal