Eef Kasteel (met dochtertjes) is terug als voorzitter van MASV, dat direct de eerste periodetitel in de tweede klasse I binnen sleepte.
Volledig scherm
Eef Kasteel (met dochtertjes) is terug als voorzitter van MASV, dat direct de eerste periodetitel in de tweede klasse I binnen sleepte. © Marco Gerritsen

Eef Kasteel na strafzaak terug als voorzitter van Arnhemse voetbalclub MASV

ARNHEM - Eef Kasteel keert, ondanks een lopende beroepszaak vanwege een schietincident, definitief terug als voorzitter van de Arnhemse voetbalvereniging MASV.

Dat heeft het bestuur van de club bepaald. Er kwam vorige week twijfel over dat besluit toen bleek dat het Openbaar Ministerie in beroep gaat tegen de vrijspraak voor Kasteel in het schietincident.

,,Maar van heroverwegen is geen sprake”, zegt woordvoerder Han Bergmans nu. Het bestuur laat in een persverklaring weten ‘onaangenaam verrast te zijn door de hoger beroepszaak’ en ‘deze niet te hebben verwacht’.

Kasteel zelf is blij met zijn terugkeer. ,,Ik heb veel steun gehad vanuit de vereniging.” De voorzitter wil de resterende twee maanden van zijn zittingsperiode gebruiken om te zien hoe zijn terugkeer bevalt. ,,Mocht dat goed gaan, dan ga ik voor een volgende periode. Maar dat is dan aan de leden.”

Kasteel werd wel veroordeeld tot drie maanden celstraf wegens verbonden wapenbezit. Hij is in beroep gegaan.

MASV won zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd na de terugkeer van Kasteel direct de eerste periodetitel in de tweede klasse I  dankzij een 4-1 zege op Quick 1888.

Amateurvoetbal