Volledig scherm
Cedrick Gwiza (links, Eendracht) gaat buitenom bij zijn bewaker van SC EDS. © Erik van 't Hullenaar

Eendracht laat EDS achter op de laatste plaats, Elsweide wint weer

zondag 5EArmen in de lucht, vreugdekreten en lachende gezichten. De ontlading was groot bij Eendracht Arnhem zondagmiddag, toen de ploeg de kelderkraker van SC EDS met 3-2 won. De tot dan toe puntloze vijfdeklasser (met 35 tegengoals in 3 duels) toonde veerkracht en vocht zich terug na een 0-2 ruststand. 

In de eerste helft leek SC EDS het meeste aanspraak te maken op de overwinning, en dus een weg omhoog uit de kelder van de laagste klasse. De ruststand van 0-2 (eigen doelpunt en raak schot van Robin Verhaagen) was dan ook terecht. Via treffers van Ryan Moret en Vincent Selhorst -die de schoenen maar eens aantrok om de club waar hij vorig jaar trainer was te helpen- kwam Eendracht na rust snel op gelijke hoogte. 

,,2-2 was misschien terecht geweest", was Eendracht-trainer Vincent Courbois eerlijk.  ,,Maar wij zaten er na rust beter in, en qua karakter verdienden we meer.” En meer werd het ook, via een schitterende actie en uithaal van Claudio Mensink: 3-2. 

Klassegenoot Elsweide won voor de tweede week op rij. Voorst werd met 2-0 verslagen. ,,Voetballend maakten we nergens aanspraak op, maar we kwamen vroeg op voorsprong en hebben goed tegengehouden, dat werkt ook”, aldus Rasid Günes. De trainer zag Kubat Atsizelti van ruime afstand 1-0 maken. Emre Guzelyagci verdubbelde uiteindelijk de voorsprong. 

Dierensche Boys speelde gelijk, 0-0. ,,We voetballen aardig, staan steeds beter in de organisatie, alleen de goals vallen maar niet. Misschien moet ik er zelf weer gaan staan", grapte trainer Gerben Matser. Geen serieuze optie, gaf hij toe, maar het probleem zit hem dwars. ,,Ik weet nog niet waar ze vandaan moeten komen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal