Volledig scherm
Speler van Eendracht gaat door het lint na rood. © Thinkstock

Eendracht royeert voetballer na schop tegen hoofd, vernieling en belediging

ARNHEM/ OOSTERHOUT - Het bestuur van voetbalvereniging Eendracht Arnhem heeft Reamon Vermeulen per direct geroyeerd. De verdediger misdroeg zich afgelopen zondag bij het competitieduel in Oosterhout tegen OSC (4F)

Vermeulen schopte een tegenstander tegen het hoofd, richtte vernielingen aan en beledigde een bestuurslid van Eendracht. 

Arbiter Soeter staakte het duel (1-0 voor OSC) kort na de hervatting, omdat hij verder spelen niet veilig achtte.

Verhaal

Het bestuur van Eendracht had maar weinig tijd nodig om tot een oordeel te komen. ,,We hebben de speler nog de gelegenheid gegeven om zijn verhaal te doen, maar bij die afspraak is hij niet op komen dagen”, zegt preses Henk Kamerbeek. 

Het bestuur besloot daarop tot royement voor Reamon Vemeulen. De verdediger wordt geschrapt als lid en is ook niet meer welkom op sportpark Over Het Lange Water. ,,Dat recht hebben we als bestuur. Ons besluit moet nog wel bekrachtigd worden door de algemene ledenvergadering”, aldus Kamerbeek, die spreekt over volstrekt ontoelaatbaar gedrag. Het bestuur van Eendracht gaat binnenkort ook een buitengewone ledenvergadering uitroepen. ,,We willen met onze leden in overleg welke maatregelen we kunnen nemen om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen.”

Schaamte

De voorzitter schaamt zich diep voor de gebeurtenissen. ,,Ik ben met lood in de schoenen de bestuurskamer van OSC ingestapt. Het is treurig. Bij OSC heb ik direct excuses aangeboden en aangegeven dat wij alle schade zullen vergoeden.’’ 

Ook vanuit de spelersgroep van Eendracht is excuses aangeboden bij OSC. Nadat Sander Kok van de Arnhemmers al twee keer geel had gezien (commentaar en provocerend klappen) ging het helemaal mis. Vermeulen schopte de op de grond liggende Andy Berendsen tegen het hoofd en ging na de rode kaart van arbiter Soeter door het lint. 

Bestuurslid Raymond Courbois, die Vermeulen van het veld probeerde te krijgen, werd daarbij zwaar beledigd. Bij de kleedkamer vernielde Vermeulen ook nog eens fotolijstjes en spiegels. 

Impact

Kamerbeek wijst op de impact voor betrokkenen. ,,De arbiter was enorm onder de indruk van de gebeurtenissen en ook Raymond Courbois was zwaar aangeslagen.” Van de KNVB heeft Eendracht nog niets vernomen aldus Kamerbeek. ,,Het was een éénmansactie. Ik verwacht dat de KNVB dit ziet als een individueel exces.” Bij een tuchtzaak hoeft Vermeulen volgens Kamerbeek niet op steun van de vereniging te rekenen. ,,Zeker niet. Dit is zijn pakkie an.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal