Volledig scherm
Eendracht - SC EDS, eerder dit seizoen. © Erik van 't Hullenaar

Eendracht weer met dubbele cijfers onderuit, vierde gelijkspel voor Dierensche Boys

overzicht 5EEendracht ging in de vijfde klasse E voor de derde keer dit seizoen met dubbele cijfers onderuit. Bij Voorst werd het 11-0. Toch kon trainer Vincent Courbois niet al te veel zitten met de uitslag.

,,Diep respect voor de jongens”, aldus Courbois. ,,We moesten het met z’n tienen doen. We hebben last van blessures, sommige erg zwaar, en schorsingen. Er viel gelijk iemand uit waardoor we met tien man overbleven, alle credits naar die jongens voor hoe ze het gedaan hebben, en het op 11 hebben kunnen houden.”

Klassgenoot Dierensche Boys speelde andermaal gelijk, de vierde keer dit seizoen. Tegen SHE werd het 1-1. ,,Jammer, we hadden met een overwinning goede zaken kunnen doen”, aldus trainer Gerben Matser, die zijn ploeg halverwege de ranglijst terugvindt. 

Robin van de Spreng maakte al na anderhalve minuut de 1-0. ,,Hij nam hem in één keer op de slof, zonder na te denken. Misschien moeten we dat vaker doen”, zocht Matser met een knipoog naar de oplossing voor de doelpuntenschaarste bij zijn ploeg.

Koploper SC Veluwezoom won met minimaal verschil van FC Zutphen, 2-1. ,,Het lijkt misschien een moeizame uitslag, maar we hebben heel veel kansen gemist. Paal geraakt, lat, hun keeper was goed”, zag trainer Jhon van Beukering. Bij rust stond het 0-0 in Velp. 

Daarna nam Veluwezoom toch afstand door doelpunten van Moreno Stracquadaini en Gianni Driessen. ,,Maar we drukken niet door en laten Zutphen, door een fout achterin, terugkomen. Dan kan gelijkmaker altijd vallen, maar toch heb ik niet het gevoel gehad dat we echt in gevaar kwamen.”

Hekkensluiter SC EDS behaalde het eerste punt met een gelijkspel bij Edesche Boys, 2-2. ,,Laten we hopen dat er snel meer punten volgen”, sprak trainer John Willems hoopvol. Zijn ploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, via treffers van Danny Nagel en Robin Verhagen, maar liet de thuisploeg telkens langszij komen.

Amateurvoetbal