Volledig scherm
Een moment uit de derby tussen Eldenia en Arnhemse Boys in februari van dit jaar. © Gerard Burgers

Eerste speelronde: Arnhemse Boys-Eldenia, RKSV Driel pas op 13 oktober voor het eerst thuis

ARNHEM/DRIEL - In de eerste competitieronde van de eerste- tot en met vijfdeklassers in het amateurvoetbal, op zondag 22 september, staat direct de derby tussen Arnhemse Boys en Eldenia op het programma. Beide clubs komen uit in de derde klasse D van het district West 1, dat het speelschema zaterdag openbaar maakte.

Ook het district Oost van de KNVB maakt dit weekeinde de speelschema's in de diverse klassen bekend.

In 3D West 1 speelt SML op 22 september thuis tegen HDS uit Leersum en krijgt VDZ het Edese FC Jeugd op bezoek. RKSV Driel is te gast bij het Amersfoortse AFC Quick 1890.

De Betuwse ploeg diende tevergeefs een protest in tegen de indeling in de westelijke derde klasse. Driel is op zondag 29 september vrij en speelt na een uitbeurt bij VVZA pas in ronde 4 op zondag 13 oktober voor het eerst een thuiswedstrijd, tegen APWC uit Amersfoort.

Zondag 27 oktober is ‘Arnhemse derbydag’ met de duels SML-Arnhemse Boys en VDZ-Eldenia.

Programma, zondag 22 september: VVZA-APWC, Saestum-Sporting'70, SML-HDS, VDZ-FC Jeugd, AFC Quick 1890-RKSV Driel, Arnhemse Boys-Eldenia. Roda'46 vrij.
Zondag 29 september: HDS-AFC Quick 1890, APWC-Arnhemse Boys, Sporting'70-SML, Roda'46-VDZ, Eldenia-VVZA, FC Jeugd-Saestum. RKSV Driel vrij.
Data derby's:
Zondag 20 oktober:
Arnhemse Boys-VDZ.
Zondag 27 oktober: SML-Arnhemse Boys, VDZ-Eldenia.
Zondag 10 november: RKSV Driel-Arnhemse Boys.
Zondag 8 december: SML-VDZ, Eldenia-RKSV Driel.
Zondag 26 januari 2020: SML-Eldenia.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal