Volledig scherm
Eldenia viert de openingstreffer van Paul Muller. © Gerard Burgers

Eldenia klopt VDZ in Arnhem Cup, finale tegen RKHVV

Arnhem CupARNHEM - Eldenia heeft dinsdagavond op het veld van Eendracht de finale van het voetbaltoernooi om de Arnhem Cup bereikt. De derdeklasser klopte VDZ met 2-0 en speelt in de eindstrijd op zondag 2 juni tegen het Huissense RKHVV.

Eldenia geeft dankzij het bereiken van de finale nog wat kleur aan het matige seizoen in de derde klasse D. De ploeg van trainer Erwin Koen kwam in het halve finaleduel binnen een kwartier op voorsprong door Paul Muller, die een assist van Mathijs Huis in ’t Veld verzilverde: 1-0.

VDZ, ook derdeklasser en geplaatst voor de nacompetitie om promotie, was gelijkwaardig aan de stadgenoot, maar kon weinig kansen creëren. De definitieve genadeklap werd vier minuten voor tijd uitgedeeld door Pim Cornelissen: 2-0.

RKHVV plaatste zich eerder voor de eindstrijd door SML uit te schakelen (2-1). Ook de finale wordt op het veld van Eendracht op sportpark Over het Lange Water gespeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal