Volledig scherm
Sivan Kornmann (rechts) op de benefiet voor de Edwin van der Sar Foundation. Naast hem neuropsycholoog Erik Scherder, links Paul Hardeman. © dg

Eldenia-voetballer zamelt 10.000 euro in voor Van der Sar-foundation

BUSSLOO - Intens tevreden blikt Sivan Kornmann terug op de eerste activiteit van zijn stichting SIA (Siv in Actie). De voetballer van Eldenia zamelde vrijdag met een golfdag in Bussloo een dikke 10.000 euro in voor de Edwin van der Sar Foundation. De foundation van de oud-international ondersteunt jongeren met niet-aangeboren hersenletsel.

Het goede doel was door Kornmann niet zomaar gekozen. De Eldenaar kampt zelf ook met hersenletsel, nadat een virus verwoestend toesloeg via meerdere TIA’s en een herseninfarct.

Na een lange revalidatie van 2,5 jaar is Kornmann op de weg terug. De Van der Sar Foundation hielp hem in het laatste deel van zijn revalidatie. Als dank besloot de Eldenaar een stichting op te richten om geld in te zamelen voor lotgenoten. De golfdag in Bussloo met een toernooi, clinic en afsluitende feestavond met een presentatie van de bekende neuropsycholoog Erik Scherder was het eerste event van de stichting. De organisatie van de dag was een pittige klus.

Volledig scherm
Sivan Kornmann (midden) met de cheque. © Dennis Daamen

,,We hebben er veel tijd ingestoken. Nadat de stichting een half jaar geleden is opgericht zijn we gestart met de voorbereiding. De laatste maand zijn we heel druk geweest.”

Over het verloop van de dag was Kornmann, ondanks het bij vlagen mindere weer, zeer te spreken. ,,Een topdag. We hadden 75 gasten voor de golfdag en op de feestavond 120. Volgens mij heeft iedereen een prima dag gehad.”

Over het ingezamelde bedrag was Kornmann tevreden. Michael Vallen van de Van der Sar Foundation mocht een cheque van 10.000 euro in ontvangst nemen. Voor Kornmann was de golfdag meer dan zomaar een activiteit. ,,Ik zie het als de ommekeer. Na drie jaar ellende is dit de afsluiting van een beroerde periode.” 

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1189 stemmen