Volledig scherm
Archiefbeeld: ESA - DVOV © Fons Sluiter

ESA bekert verder na zege op zaterdagtak OBW

ZEVENAAR – Derdeklasser ESA heeft zaterdagmiddag de tweede ronde van de districtsbeker Oost bereikt. De Arnhemse voetbalploeg won in Zevenaar van de zaterdagtak van OBW: 1-3. Op de zege viel weinig af te dingen, al gaf vierdeklasser OBW uitstekend tegenstand.

Na ruim twintig minuten opende ESA via spits Job Seinen de score. Seinen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied magnifiek raak met een geplaatst schot in de bovenhoek. Een sublieme goal, die vader Henk, een vaste ESA supporter, miste omdat hij vanwege autopech pas halverwege de wedstrijd arriveerde op het koude sportpark Hengelder in Zevenaar.

Seinen senior miste derhalve ook de fraaie gelijkmaker van Dimitri Vrehe, die na een lange rush de bal prachtig over ESA doelman Stijn Berendsen, stifte. Berendsen keepte omdat eerste doelman Remon Elbers afwezig was vanwege een weekendje Berlijn.

Direct na rust kwamen de Arnhemmers weer op voorsprong dankzij middenvelder Clinton Sirvania. Dezelfde Sirvania besliste tien minuten voor tijd de sportieve bekerwedstrijd door na aangeven van Dario van Hoften op voortreffelijke wijze de 1-3 in te schieten.

Amateurvoetbal