Volledig scherm
ESA - DVOV © Fons Sluiter

ESA in waar spektakelstuk langs DVOV: 6-3

ARNHEM – ESA en DVOV zorgden zaterdagmiddag anderhalf uur lang voor een ware voetbalshow op sportcentrum Rijkerswoerd in Arnhem. Thuisploeg ESA won de topper van de derde klasse A van het zaterdagvoetbal verdiend met 6-3 . Maar de gepromoveerde ploeg uit Velp had een groot aandeel in een van de beste en leukste wedstrijden van de afgelopen jaren in Arnhem. De jonge ploeg van trainer Robert Grauwde liet ziet een aanwinst te zijn voor de derde klasse.

,,Het was een belachelijk hoog niveau wat we vandaag haalden”, sprak Peter Gerritsen, trainer van ESA, terecht. ,,We waren erg dominant en creëerden heel veel kansen. De jongens bleven maar gaan, de drive en het spelplezier was enorm.”

Collega Grauwde had ondanks de grote nederlaag ook genoten. ,,Je weet dat ESA een van de titelkandidaten is in deze klasse. Wij zijn net nieuw en hebben een ploeg in opbouw. De wedstrijd kende een moordend tempo, we hebben ESA een helft kunnen bijbenen. Zeker in de eerste helft hebben we ze pijn gedaan.”

Al na amper 30 seconden deden de gasten ESA zeker pijn. Een vlot lopende aanval werd door Jeroen van Tent afgerond: 0-1. Nauwelijks vijf minuten later kwam het antwoord van ESA: uitblinker Theo Weijs schoot de gelijkmaker achter Jonne Olyslager, die de in de warming-up de geblesseerd geraakte Luca Brugman verving. Een goed genomen vrije trap betekende na ruim een kwartier de hernieuwde voorsprong van DVOV dankzij Ybo Hendriksen: 1-2. ESA nam de regie weer over, maar de tegenstoten van DVON bleven gevaarlijk.

Na ruim een half uur kopte Job Seinen de 2-2 uit een corner binnen. Kort daarna was dezelfde Seinen dichtbij de 3-2, maar werd zijn inzet van de lijn gehaald. ESA claimde daarna terecht een strafschop toen Honorio Bambi binnen het strafschopgebied werd aangetikt. Arbiter Jordy Delsink liet het echter onbestraft.

Eén minuut voor rust vond het absolute hoogtepunt van de prachtige wedstrijd plaats. De voorzet van Dario van Hoften werd door de kleine vleugelflitser Honorio Bambi ineens op zijn schoen genomen vanaf een meter of tien. Als een granaat vloog de bal achter de verbouwereerde Brugman in het net.

Na rust ging het spektakelstuk onverminderd voort. DVOV dacht aan een strafschop toen Olaf Jonkman binnen het strafschopgebied werd onderuit gehaald door Hassan Shekho. Tot verrassing van velen gaf arbiter Delsink echter geen strafschop maar een gele kaart aan DVOV’er Jonkman. ,,Onbegrijpelijk”, vond Grauwde. ,,Jonkman is een voetballer die zich nooit laat vallen.”

In de daaropvolgende tegenaanval sloeg ESA weer toe. Het schot van Tom Titarsolej, een van de vele uitblinkers van de thuisploeg, belandde op de paal. In de rebound tikte Darion van Hoften de 4-2 binnen. Jarell Lopulalan, een van de nieuwkomers binnen ESA, maakte daarna ook de 5-2. De wedstrijd was beslist, maar ESA ging vol gas door.

Het regende daarna kansen voor ESA, maar meer dan één Arnhemse treffer viel er niet meer. Wel een doelpunt van ongekende schoonheid. Een vlot lopende aanval, één van de vele, werd door Titarsolej fenomenaal afgerond. Het slotakkoord was daarna voor DVOV. En ook die treffer was van grote schoonheid en paste perfect bij de voetbalshow. De lange centrale verdediger Boas de Bloois promoveerde een corner met een geweldig schot in de bovenhoek: 6-3.

Daarmee kwam een einde aan een spektakelstuk. ESA nestelde zich met de klinkende zege aan kop, samen met FC Zutphen. DVOV viel door de eerste nederlaag in het nog prille seizoen terug naar de vijfde plaats in 3A.

Amateurvoetbal