Volledig scherm
PREMIUM
Civard Sprockel (tweede van rechts) tijdens de training van Duno. © Gert Budding

Ex-profs Sprockel en Kivuvu weg, DUNO snijdt fors in budget

DOORWERTH - Dominique Kivuvu (31) en Civard Sprockel (35) verlaten hoofdklasser DUNO aan het einde van dit seizoen. De twee oud-profvoetballers komen niet voor in de toekomstplannen van de club en hebben geen aanbieding gekregen van de Stichting DUNO Air, hoofdsponsor van de ploeg uit Doorwerth.

Kivuvu en Sprockel kwamen dit seizoen nauwelijks in actie, mede door blessures. DUNO neemt ook afscheid van Christian Gandu.

De razendsnelle vleugelaanvaller, die voor vijf wedstrijden is geschorst vanwege zijn rode kaart afgelopen zaterdag tegen SDC Putten, vertrekt naar zaterdageersteklasser DHSC uit Utrecht, de club die gesponsord wordt door oud-international Wesley Sneijder.

Eerder was al bekend dat Jordy Balk (DOVO), Nick de Bondt (HHC), Stefan Reijnders (MASV) en Kevin Sissing (Scherpenzeel) vertrekken. Onzeker is nog wat de toekomst wordt van oud-prof Purrel Fränkel en van Anass Aamri. Fränkel, inmiddels 43, wordt mogelijk assistent-trainer bij DUNO en zal in noodgevallen beschikbaar blijven als speler.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (5%)
816 stemmen