Volledig scherm
Excelsior Zetten valt aan, Redichem verdedigt. © Erik van 't Hullenaar

Excelsior Zetten duwt Redichem als hekkensluiter de winterstop in

ZETTEN – De degradatiekraker in de derde klasse A, Excelsior Zetten-Redichem, is ruim gewonnen door de thuisploeg: 4-0. Excelsior Zetten gaat de winterstop in als middenmoter, Redichem begint onderaan bungelend aan de tweede competitiehelft.

Op het natte en glibberige kunstgras was goed voetbal, zeker met de keiharde wind, vrijwel onmogelijk. Gezien de stand op de ranglijst mag er ook in perfecte omstandigheden weinig verwacht worden van Excelsior Zetten en Redichem. In de eerste helft probeerden beide ploegen te voetballen, met de nadruk op proberen.

Arnout Lemmers (Excelsior) opende na een kwartier de score. Redichem-doelman Nick van Beek liet de bal door zijn handen glippen. Na rust had Excelsior Zetten de wind, die zich ontwikkelde tot stormachtige proporties, in de rug.

Het spel bleef in de tweede helft op en neer golven, de thuisploeg toonde zich daadkrachtiger voor de goal. Jeremy Krieken schoot een afgeslagen corner raak (2-0). Invaller Sven Gerritsen zorgde voor het hoogtepunt van de middag: zijn vlot genomen lob viel prachtig achter de kansloze Van Beek. Excelsior-spits Loay Saleh hielp het elftal van Marcel Nijenhuis aan een ruime zege: 4-0. Redichem-invaller Thomas Swart was het dichtstbij een eretreffer. Swarts knappe individuele actie eindigde met een schot net naast het doel van Jesse van Cleef.

,,Een dik verdiende overwinning. Zij kregen nauwelijks kansen”, aldus een opgeluchte Excelsior-trainer Nijenhuis. ,,Ondanks de wind hebben we over de grond proberen te voetballen. Dat pakte niet verkeerd uit. We gaan nu met een goed gevoel de winterstop in. Zo halverwege het seizoen lijkt handhaving haalbaar.”

Aan handhaving wilde de nat geregende Maarten Kerkhof direct na afloop niet denken. ,,Ik ben blij dat het winterstop is. Over deze wedstrijd valt genoeg te zeggen, maar veel zin heeft dat niet. Het is nu tijd om alles te laten bezinken”, sprak de trainer van Redichem, met 3 punten hekkensluiter in de derde klasse A.    

Amateurvoetbal