Feest bij EDS, nederlagen Dierensche Boys en Elsweide

zondag 5EEllecom - EDS-trainer John Willems was gisteren wel heel positief gestemd. Trots liet hij horen ruim na de wedstrijd van zijn ploeg nog in de kantine te zitten. ,,Dat betekent wel wat!”, aldus Willems, wiens ploeg in de uren daarvoor de eerste overwinning van het seizoen in de vijfde klasse E had binnengesleept: 2-1 tegen FC Zutphen.

,,Eindelijk valt het een keer de goede kant op voor ons”, zei de trainer na vijf nederlagen en een gelijkspel. ,,De jongens hebben er hard voor gewerkt en met hulp uit het tweede en derde elftal hadden we een team staan dat er echt voor wilde gaan. De eerste helft was goed, na rust werd het vooral conditioneel weer lastig, maar we hebben het volgehouden.”

Volledig scherm
SC EDS (witte shirts) eerder dit seizoen. © Erik van 't Hullenaar

De hulptroepen van lagere elftallen zorgden ook voor de voorsprong: Okan Cadir (normaal speler van EDS 2) maakte 1-0. Na de gelijkmaker zorgde Robin Verhaagen na rust voor 2-1. FC Zutphen drong nog aan, maar kreeg tweemaal rood.

Dierensche Boys (ook 5E) verloor met 4-2 bij Edesche Boys. Doelpunten van Robin van de Spreng en Ricardo Buunk waren niet genoeg om te winnen in Ede. Trainer Gerben Matser raakte gefrustreerd. ,,Echt, als ik zó mijn zondag moet besteden; ik wil het er verder niet eens meer over hebben”, zo hield hij zijn relaas kort. 

Elsweide maakte het De Hoven lastig, maar verloor met 5-2. De Arnhemse voorsprong (1-2) door goals van Emre Guzelyagci en Kubat Atsizelti verdween vlot door een discutabele strafschop en blunder in de opbouw. ,,Jammer, maar geen schande om hier te verliezen. We zijn onze vierde plek kwijt, die moeten we heroveren!”, zei trainer Rasid Günes strijdbaar.'

Amateurvoetbal