Bijzondere dag voor Arnhemia-trainer Mo Edan. Archieffoto
Volledig scherm
Bijzondere dag voor Arnhemia-trainer Mo Edan. Archieffoto © Erik van 't Hullenaar

Feestdag voor Arnhemia-trainer Mo Edan, eerste seizoenszege op geboortedag van dochtertje Maria

Arnhem - Mo Edan, trainer van Arnhemia, beleefde een fantastische zondag. Om 4.30 uur in de ochtend werd in ziekenhuis Rijnstate zijn tweede kindje geboren en ruim elf uur later pakte zijn ploeg eindelijk de eerste seizoenszege. Op eigen veld werd ‘t Peeske uit Beek met 4-0 (rust 1-0) verslagen. ,,Dit is zeker een bijzondere dag voor mij’', zei Edan.

Na de afstraffing vorige week, een 11-0 nederlaag bij koploper Jonge Kracht, kwam de zege als geroepen voor Arnhemia. ,,We waren vandaag bijna weer compleet, dat scheelt. En daarnaast was er vanaf het begin de wil.”

Bijzonder was de rentree van doelman Ferdinand Klotz op 42-jarige leeftijd. ,,Andy Bonaparte is nog geblesseerd, daarom had ik Ferdinand gevraagd om te keepen’', verklaarde Edan. ,,Hij heeft het geweldig gedaan en was uitblinker.” Het belangrijkste wapenfeit van Klotz was het stoppen van een strafschop bij een 1-0 stand. De treffers van Arnhemia kwamen op naam van Germaine Lenting, Huseyein Okal, Cihat Ozcelik en Appie Karrouch.

Dinsdagavond (aftrap 20 uur) komt Arnhemia alweer in actie. Op het vertrouwde sportpark Bakenhof ontvangt de Arnhemse vierdeklasser dan vv Dieren voor de eerste ronde van de districtsbeker.

Amateurvoetbal