Volledig scherm
OVC'85-speler Fabian van Grootveld reageert na zijn rode kaart op opmerkingen van de tribune, waar de al toeschouwer aanwezige GVA-trainer Gerrit-Jan Barten hem tegenhoudt. © Gert Budding

Frustraties lopen hoog op bij OVC’85, speler haalt na rode kaart verhaal op tribune en wordt tegengehouden door Angeren-trainer Gerrit-Jan Barten

OOSTERBEEK – OVC’85 (3A) verloor zaterdagmiddag op eigen veld terecht van FC Zutphen: 1-5. De wedstrijd werd ontsierd door de rode kaart (tweemaal geel) voor OVC’85 voetballer Fabian van Grootveld een kwartier voor tijd. Van Grootveld kreeg terecht zijn tweede gele kaart van de goed leidende arbiter Fatih Yilanci voor een overtreding.

Van Grootveld ging na zijn rode kaart eerst in discussie met publiek van FC Zutphen, dat pal naast de dug-out van de gasten stond. Vervolgens raakte hij ter hoogte van de middenlijn in discussie met andere supporters van FC Zutphen, die al de hele wedstrijd commentaar leverde. Van Grootveld verloor zijn zelfbeheersing, sprong over de afrastering en liep dreigend af op de mannen. Het zag er eventjes dreigend uit, maar Gerrit-Jan Barten – trainer van Angeren, die toevallig twee rijen vóór de luidruchtige supporters zat, wist verder onheil te voorkomen. Barten pakte Van Grootveld om zijn middel en dirigeerde hem terug. De rust keerde daarna snel terug op het sportpark De Bilderberg in Oosterbeek.

,,Ik heb het niet gezien”, reageerde Daniël Corbeek, voorzitter van OVC’85, later op het incident. ,,Kennelijk zaten de frustraties hoog bij hem. Of wij hier als bestuur tegen gaan optreden? Ik denk dat het eerst een zaak van de technische staf is.”

Volledig scherm
Fabian van Grootveld mocht twee keer geel in ontvangst nemen en reageerde vervolgens op een opmerking vanaf de tribune. Hij sprong het hek over en stoof de tribune op. © Gert Budding

Marco Bosch, trainer van OVC’85, liet desgevraagd weten nog in gesprek te gaan met Fabian van Grootveld over zijn gedrag. De bevlogen oefenmeester wilde vervolgens liever reageren op de wedstrijd, en de nederlaag. ,,Een terechte nederlaag, we hebben verloren van een betere tegenstander.”

Daar viel geen speld tussen te krijgen. Hoewel OVC’85 bij rust leidde met 1-0 door een benutte strafschop van Stijn van der Weerd, waren de gasten uit Zutphen de bovenliggende partij. Met veel beweging en bij vlagen goed combinatiespel kregen de gasten al voor rust een handvol goede kansen. Goed keeperswerk van de uitblinkende Rene Gerrits en een falende afwerking hielden FC Zutpen echter lange tijd van scoren af.

Na rust wist FC Zutphen echter wel het klassenverschil in doelpunten te vertalen. De druk op het doel van OVC’85 werd groter, en de thuisploeg bezweek. De gelijkmaker van Lars Huber was een logisch gevolg. De gasten drukten door en kwamen door Nathan Greven ook verdiend op 1-2. Na de reeds genoemde rode kaart voor Fabian van Grootveld was het helemaal gebeurd met OVC’85.

FC Zutphen maakte in de laatste tien minuten nog liefst drie treffers – door Sem Veeger, Jesse de Vries en Veeger- en bezorgde daarmee OVC’85 een grote en pijnlijke nederlaag.

Volledig scherm
Bij de vijfde goal was OVC'85 doelman Rene Gerrist volkomen kansloos, OVC'85 verliest van FC Zutphen. © Gert Budding

Amateurvoetbal