Volledig scherm
Duel uit de finale van de Arnhem Cup in 2018 tussen Eendracht Arnhem (blauw) en AVW'66. De Westervoorters wonnen met 2-1. © Gerard Burgers

Gastheer Eendracht en SC Westervoort trekken zich terug uit Arnhem Cup

ARNHEM - Eendracht Arnhem heeft zich teruggetrokken uit het voetbaltoernooi om de Arnhem Cup. Ook SC Westervoort meldde zich maandagochtend af vanwege teveel blessuregevallen.

Eendracht, gastheer van de Arnhem Cup, zou dinsdagavond in de eerste ronde in actie komen tegen AVW’66 uit Westervoort. Dat zou een reprise zijn van de finale in 2018. De Arnhemse vierdeklasser geeft aan dat het geen representatief elftal op de been kan brengen.

SC Westervoort was in de eerste ronde de tegenstander van Eldenia, dat nu evenals AVW’66 automatisch is geplaatst voor de kwartfinale van de Arnhem Cup. De titelverdediger hoefde ook al geen voorrondeduel te spelen. Ook OVC’85 trok zich op het laatste moment terug vanwege teveel blessures.

Programma dinsdag, eerste ronde:
19.00 uur:
De Paasberg (zat)-SML, ESA-Arnhemia, VDZ-DVOV.
19.30 uur: RKHVV-Arnhemse Boys.
20.00 uur: MASV-Jonge Kracht.
Donderdag, eerste ronde:
20.00 uur:
Elsweide-SC Rheden (in Rheden).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (10%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (30%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (1%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (39%)
  • Maakt mij niet uit (5%)
248 stemmen