Volledig scherm
OVC'85-aanvoerder Vincent van Weelden troost zijn doelman Rene Gerrist die twee treffers incasseerde dankzij de stormachtige tegenwind. © Gert Budding

Goal van vijftig (!) meter: Wind speelt hoofdrol bij herfsttopper OVC’ 85 tegen Dieren

OOSTERBEEK - De topper uit derde klasse A van het zaterdagvoetbal tussen OVC’85 en vv Dieren eindigde zaterdagmiddag in een 2-2 gelijkspel.

Dat was voor OVC’85 een teleurstellend resultaat, want de ploeg uit Oosterbeek verspeelde in de laatste twintig minuten een 2-0 voorsprong. Daardoor liep de achterstand van runner-up OVC’85 op koploper FC Zutphen, dat won bij DVE-Trajanus, op naar drie punten.

Nick Bijlsma bracht de thuisploeg na ruim een half uur vanaf de penaltystip op voorsprong. De goed leidende arbiter Elroy Hogeweide had terecht naar de stip gewezen na een overtreding van Radjinher Banwari op Stijn van der Weerd. Banwari zag daarvoor geel, en dat bleek achteraf de enige gele kaart van de onderhoudende wedstrijd.

Kort na rust ging Dieren doelman Stan Nijenhuis in de fout. Nijenhuis, die mocht keepen omdat eerste keeper Joey Wolsink nog in Portugal verbleef na een bezoek aan het Europa Cup duel FC Porto tegen Feyenoord, tastte gruwelijk mis waardoor het jonge talent Rick Kelderman simpel de 2-0 kon intikken. 

De pas 17-jarige Kelderman, die eerder beslissend was in de duels tegen ESA en Redichem, had voor het eerst dit seizoen een basisplaats gekregen van trainer Marco Bosch en speelde goed. 

Harde wind

Met de 2-0 voorsprong op zak leek OVC’85 op weg naar de achtste zege op rij. Maar vv Dieren, waar naast keeper Wolsink ook de sterkmakers Evert Palm (geschorst) en Norbert van Engelenburg (geblesseerd) ontbraken, toonde veerkracht. 

Dylan Fontein bracht met een vrije trap vanaf 50 meter de spanning terug in de wedstrijd. Fontein slingerde een bal vanaf de zijlijn voor het doel, waarbij de bal door de harde wind onderweg meer snelheid kreeg en OVC doelman Rene Gerrist verrast werd. Even later maakte Gerrist zijn foutje goed door invaller Mohammed Haouli van de gelijkmaker af te houden met een knappe redding.

Het bleek uitstel van executie, want tien minuten voor tijd kwam de 2-2 toch op het scorebord van Sportpark De Bilderberg in Oosterbeek, waar de regen en harde wind voor een herfstachtig decor zorgde. Teun van Uum draaide een cornerbal ineens bij de tweede paal binnen en trof doel. Ook hier speelde de wind een rol. 

Hoewel beide ploegen nog op zoek gingen naar de winnende treffer bleef het bij 2-2.

  1. SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodetitel houden

    SC Rheden kan ondanks ruime voorsprong koploper VVG’25 niet van periodeti­tel houden

    Rheden – SC Rheden (3C) leek zondagmiddag op weg naar een knappe zege op de nog ongeslagen koploper VVG’25 uit Gaanderen. Na 45 minuten stonden de Rhedenaren op een verdienstelijke 3-1 voorsprong, maar na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Jan Maarten ten Broek af met een 3-3 eindstand. Het zorgde voor vreugdetaferelen in het strafschopgebied van VVG’25, omdat het zwaarbevochten gelijkspel de gasten de eerste periodetitel opleverde.

Amateurvoetbal