Volledig scherm
Guyon Philips (rechts, hier nog in dienst van Achilles '29, verstuurt een pass. © Pro Shots

Guyon Philips dubbel trefzeker

ARNHEM Voor Arnhemmer Guyon Philips was woensdag een mooie dag. De 24-jarige spits scoorde voor Team VVCS, een elftal voor clubloze voetballers, dat met 4-1 won van de Belgische lotgenoten én hij verdiende een stage bij een Duitse profclub.

Vanaf vandaag (donderdag) is hij op proef bij Berliner AK 07 dat uitkomt in de Regionalliga Nordost, het vierde niveau van het land. Philips begon zijn carrière bij ESA en doorliep de jeugdopleiding van Vitesse, maar brak er nooit door. Daarna speelde hij voor Go Ahead Eagles, FC Oss, FC Volendam, Telstar en Achilles’29. In Berlijn treft hij onder meer landgenoot Tim Linthorst, oud-speler van De Graafschap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal