Volledig scherm
Eendracht (blauwe shirts) in de stadsderby tegen Arnhemse Boys. © Marc Pluim

Half jaar schorsing voor voetballer Eendracht Arnhem en puntenaftrek

ARNHEM - Voetballer Reamon Vermeulen van Eendracht Arnhem is door de KNVB voor zes maanden geschorst vanwege zijn wangedrag tijdens de wedstrijd tegen OSC in Oosterhout op 28 april. Ook bestrafte de voetbalbond Eendracht met twee punten aftrek op de ranglijst van 4F en een boete van 200 euro.

Het is nog niet duidelijk of club en speler in beroep gaan tegen de straffen. Het bestuur van Eendracht royeerde de speler eerder al als lid van de club.

Arbiter Soeter staakte het duel in Oosterhout kort na de hervatting, nadat Vermeulen door het lint was gegaan. De Arnhemse verdediger schopte een tegenstander tegen het hoofd, kreeg rood en was daarna buiten zinnen van woede.

Soeter hield het vervolgens bij een 1-0 stand voor OSC voor gezien. Even daarvoor was ook Arnhemmer Sander Kok met twee gele kaarten uit het veld gezonden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Deining in 100-jarig voetbalbolwerk: bestuur kiest voor jeugd, ‘oude garde’ ziet het anders
    PREMIUM

    Deining in 100-jarig voetbalbol­werk: bestuur kiest voor jeugd, ‘oude garde’ ziet het anders

    De aanstelling van Christos Kousounis en Kyriakos Antonoglou als nieuw trainersduo bij derdeklasser Arnhemse Boys heeft gezorgd voor onrust en verdeeldheid binnen de honderdjarige Arnhemse voetbalclub. De twee Griekse trainers nemen na de zomer het stokje over van Pierre van den Berg. Erevoorzitter Toon Hartemink en speler Jimmy Pruis, die deel uitmaakt van de spelersraad, hebben hun bedenkingen.

Amateurvoetbal