Volledig scherm
ARchiefbeeld: Eldenia - Fortuna © Orange Pictures/Rene Nijhuis

Heldhaftige zege voor ‘keepsterloze’ Eldenia-vrouwen

ELDEN - De voetbalsters van Eldenia boekten een knappe zege bij de rentree in de topklasse. De ploeg van trainer Edward Sijahailatua won na tachtig minuten met z’n tienen met 3-2 van SSS uit Klaaswaal, Zuid-Holland.

Sijahailatua zat al gauw met een probleem na een rode kaart voor keepster Ashley Laurentzen na amper tien minuten. Na het plotse vertrek van reservekeepster Rowanne Vroomans moest oudgediende Jantien Wanrooij, tegenwoordig assistent-trainer, erin. ,,Ik had haar maar op de lijst gezet omdat Rowanne per direct bij Eldenia is gestopt”, vertelt Sijahailatua. ,,Ze heeft aangegeven de motivatie om vier keer per week naar Eldenia te komen niet kon opbrengen. Dat was nadat ik mijn keuze voor Ashley als eerste keepster had gemaakt.”

Met z’n tienen vocht Eldenia zich toch naar een verrassende 3-0 ruststand, na doelpunten van Maud Sakbal (2) en Ida Danielson. ,,Na rust scoorde SSS wel, maar op mentaliteit en uithoudingsvermogen hebben we deze gewonnen. Ik ben hartstikke trots op die meiden. Dit is een topprestatie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal