Volledig scherm
© Marc Pluim

Hoofdrol Mortier tegen zijn oude club bij stadsderby SML - Arnhemse Boys

ARNHEM – Van krachtsverschil was in de bekerderby tussen de stadgenoten SML en Arnhemse Boys nauwelijks sprake. Op sportpark De Bakenberg waren de bezoekers op het gebied van efficiëntie de bovenliggende partij. SML liet de kansen liggen, Arnhemse Boys benutte die wel: 0-2.

SML had pech dat arbiter Omar Khalifa bij een 0-0 stand een treffer van Boris de Kok op advies van de grensrechter van Arnhemse Boys afkeurde. Het vlagsignaal leek onterecht. ,,Wordt die goal goedgekeurd, dan krijg je toch een andere wedstrijd”, oordeelde David Roig Garcias, die als interim-coach van SML de van een liesbreuk herstellende Roberto Straal verving.

Rick van Vliet, voor de pauze, en Wesley Mortier, na de hervatting, bezorgden Arnhemse Boys de overwinning. SML kreeg ook kansen, maar de individuele hoogstandjes leidden niet tot het gewenste resultaat. De aanvallers van de thuisploeg wilden het telkens te mooi doen. Kortom, SML kreeg een lesje in efficiëntie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. SC Rheden stelt teleur bij Pax

    SC Rheden stelt teleur bij Pax

    Hengelo - SC Rheden (3C) verloor zondagmiddag het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Pax in Hengelo met 1-0. Vorige maand werd dit duel gestaakt nadat Selman Büyükleya van SC Rheden meer dan een half uur geblesseerd op veld bleef liggen. Later werden bij hem gekneusde ribben en een hersenschudding vastgesteld. Ook zijn broer Ali Nino en ploeggenoot Marko van Huenen moesten destijds geblesseerd het veld verlaten en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.

Amateurvoetbal