Volledig scherm
© Gert Budding

Hoofdsponsor draait geldkraan dicht bij hoofdklasser DUNO

DOORWERTH - Hoofdsponsor DunoAir trekt zich grotendeels terug als geldschieter van zaterdaghoofdklasser DUNO. De spelersraad is maandagochtend per videocall van dat besluit op de hoogte gesteld. 

DunoAir, een internationaal windmolenbedrijf, blijft wel als sponsor aan de club verbonden maar slechts in de vorm van een bijdrage en niet langer als drijvende kracht van de stichting die de spelers betaalt.

Constructie

Al jaren zijn de spelerscontracten ondergebracht bij de Stichting DunoAir en worden de voetballers zo buiten de club om betaald voor hun diensten. Daar stapt DunoAir nu vanaf. Club en sponsor zullen met elkaar om tafel moeten om een constructie te bedenken waarin de club door kan met een nader te bepalen sponsorbedrag.

Die bijdrage zal veel lager zijn dan het budget waarmee de afgelopen jaren via de stichting spelers werden aangetrokken; DunoAir laat de club niet geheel vallen, zo is de verwachting.

Plan B

Vorig seizoen trok DunoAir zich in april ook terug om daar vervolgens wel op terug te komen. Daarna werd er vanuit de stichting toch nog een hoofdklassewaardige selectie op de been gebracht.

De club gaat zich nu beraden op een ‘plan B’ en bekijkt of met goedkoper, regionaal talent een selectie kan worden samengesteld die mee kan draaien in het nieuwe hoofdklasseseizoen.

Districtsbeker
DUNO promoveerde in 2013 van de vierde naar de derde klasse en in 2018 al werd de hoofdklasse bereikt. Daarin werd de club vorig jaar achtste en dat seizoen won DUNO de districtsbeker. Door het KNVB-besluit om na het stilleggen van het lopende seizoen alle clubs te handhaven is DUNO ook na de zomer weer hoofdklasser.

De club voerde de afgelopen weken verkennende fusiegesprekken met RVW, CHRC en Redichem, de bespelers van het Wilhelmina Sportpark in Heelsum. Vrijdag werd duidelijk dat die fusie zeker niet voor 1 juni 2021 wordt afgerond en DUNO zeker nog een extra seizoen op sportpark De Waayenberg uit 1948 zal spelen.

De bouw van windmolenpark Dahlem in Duitsland.
Volledig scherm
De bouw van windmolenpark Dahlem in Duitsland. © DunoAir

Amateurvoetbal