Volledig scherm
PREMIUM
Shuremy Felomina, DUNO's Caribische Hulk, is de baas in het duel. © Rolf Hensel

Jan Oosterhuis-effect bij DUNO: Winst, volkszanger Grotenbreg zingt en ‘Caribische Hulk’ houdt de nul

DOORWERTH  - Er waait een nieuwe wind bij DUNO. Waar in de rest van Nederland de storm zondag schoon schip maakt, was dat in Doorwerth zaterdag figuurlijk al het geval. Jan Oosterhuis maakte na het ontslag van trainer Roy de Haan een stormachtige rentree als hoofdcoach bij de degradatiekraker tegen Rijsoord. De nieuwe bewindvoerder boekte een dikverdiende 2-0 zege met een opgeleefd DUNO.

De eerste overwinning in de hoofdklasse A in vier(!) maanden tijd werd na afloop luidkeels bezongen in de kleine DUNO-kantine. Verdediger Mats Grotenbreg, door Oosterhuis niet langer als spits maar direct weer in diens vertrouwde linie achterin geposteerd, greep de microfoon en liet die niet meer los. Van de klassieker Jajaa, in Barcelona tot het bedenkelijke Ze noemen mij de Witte Tjaboo, Grotenbreg kreeg de hele kantine mee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal