Volledig scherm
Jemyma Betrian na de winst van de tweede ronde partij op het WK boksen in New Delhi © Krista Fleming

Jemyma Betrian uit Nijmegen naar beste 16 op WK in New Delhi

NEWDELHI/ARNHEM - Jemyma Betrian heeft zaterdagmiddag overtuigend de laatste zestien bereikt op het WK boksen in New Delhi. De Nijmeegse debutante op een internationaal toernooi versloeg in de tweede ronde de Puerto Ricaanse Ashleyann Lozada Motta op punten (4-1).

Betrian zit nu bij de laatste zestien van het wereldkampioenschap in de klasse tot 57 kilogram. De 27-jarige boksster, geboren op Curaçao, had donderdag in de eerste ronde in New Delhi op punten gewonnen van Bolortuul Tumurkhuyag uit Mongolië (4-1).

Krista Fleming, haar Arnhemse trainingsmaatje en vriendin en voormalig wereldkampioen kickboksen, vloog vrijdag van Nederland naar India en zag de partij zaterdag op de tribune in New Delhi. Zij zag Jemyma Betrian ‘dik en in alle ronden’ winnen’.  

Volledig scherm
WK boksen, de ring in New Delhi, India. © Krista Fleming
Volledig scherm
Krista Fleming op de tribune, vlak voor de partij van Jemyma Betrian in New Delhi. © Privé

De prestatie van Betrian, die woont en ook traint in Nijmegen, is bijzonder. pas een jaar geleden maakte zij de overstap van  kickboksen naar boksen. 

De bond was zo onder de indruk van haar prestaties dat zij na haar Nederlandse titel direct goed genoeg werd bevonden voor uitzending naar de WK. Voor de 27-jarige boksster is de WK een stap op weg naar haar grote droom: deelnemen aan de Olympische Spelen.   

Betrian komt maandag in actie voor haar partij in de derde ronde. De andere Nederlandse boksster op het WK, Nouchka Fontijn, is als eerste geplaatst en heeft in de eerste ronde een zogenoemde ‘bye’. Zij bokst maandag voor het eerst.

Volledig scherm
Jemyma Betrian na de tweede ronde van het WK boksen in New Delhi. © Krista Fleming
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal