Volledig scherm
Voetbaltrainer Jhon van Beukering kan een prijsje pakken met SC Veluwezoom. © BSR Agency

Jhon van Beukering met monsterscore op koers voor periodetitel bij SC Veluwezoom

Update 5E (overzicht)VELP - Jhon van Beukering en SC Veluwezoom sluiten het jaar 2019 komende zondag af met een finale om de periodetitel in de vijfde klasse E. Na de 9-0 winst op SHO heeft de Velpse ploeg nog één zege nodig: zondag bij Voorst.

,, Deze uitslag hadden we niet verwacht en dat we mee zouden doen om een periodetitel ook niet” zegt Van Beukering, na zijn eerste maanden als trainer van de vijfdeklasser. ,,Ik niet en de club ook niet. We gaan er daarom ook niet van uit. We zien wel hoe het gaat.”

Tegen SHE ging het zondag wel, al kregen de bezoekers in de openingsfase goeie kansen, vond de oud-prof uit Velp. ,,Toen maakten we twee goeie goals en vlak voor rust nog één. En in het laatste kwartier lukte alles.”

Leroy Loevering was de grote man met drie goals na rust.  Verder scoorden Quincy Eeltink (2), Maureno Stracquadaini (2), Sandro Stracquadaini en de ingevallen assistent-trainer Raymond Elderman uit een strafschop. 

Dierensche Boys - Eendracht Arnhem 2-0

In dezelfde klasse 5E maakte een benutte strafschop van Ricardo Buunk en een treffer van Dave van Braam voor rust al het verschil tussen Dierensche Boys en de bezoekers van Eendracht Arnhem: 2-0. Trainer Gerben Matser van de thuisploeg sprak van ,,eenrichtingsverkeer maar we scoren nu eenmaal moeilijk.” 

Vincent Courbois, de trainer van Eendracht, had moeite met de toegekende penalty. ,,David Gerritsen krijgt de bal ongelukkig tegen zijn hand. Dat is geen penalty, vind ik. Hij kan die hand er niet afhakken.”

Na de rode kaart voor Claudio Mensink (twee keer geel) was er voor de bezoekers, laatste in 5E, helemaal niets meer te halen. 

Elsweide - FC Zutphen 5-2 

Elsweide boekte een knappe zege op FC Zutphen (5-2). Grote man bij de thuisploeg was Koray Ucar die drie keer scoorde. Ook Cebrail Yilmaz en invaller Sahin Akbulut vonden het net. Voor FC Zutphen scoorde Pascal de Krosse (2). Trainer Rasid Günes was tevreden over zijn ploeg. ,,Een mooie overwinning, waardoor ons doel, een plaats in de nacompetitie, in beeld blijft.”

Bij Elsweide maakte Sahin Akbulut (ex- TOP Oss), die 2,5 jaar niet actief was, zijn rentree. ,,Dat deed hij goed. Het is de bedoeling dat hij bij de selectie blijft”, sprak Rasid Günes.

SSA Ratti-Socii - SC EDS  AFGELAST

Amateurvoetbal