Volledig scherm
Vitesse-doelman Michael Tornes kan zondag met jong Vitesse spelen. © Jasper Ruhe/Pro Shots

Jong Vitesse krijgt Tornes en Ten Teije
van selectie

ARNHEM - Doelman Michael Tornes en Lars ten Teije kunnen zondag met Jong Vitesse spelen in de eerste competitiewedstrijd van 2018. De ploeg van trainer Joseph Oosting ontvangt om 14.30 uur op sportcentrum Papendal het Groningse Be Quick 1887.

Ten Teije en Tornes keerden zaterdag terug van een week trainingskamp in Spanje met de eerste selectie.

Voor Jong Vitesse begint zondag de achtervolging op koploper UNA in de derde divisie zondag. De Arnhemse ploeg staat vier punten achter en reist over een week naar Brabant voor een rechtstreekse confrontatie met de ploeg die als titelfavoriet 2018 ingaat.

Zowel UNA als Jong Vitesse degradeerde vorig seizoen uit de tweede divisie.

Trainer Joseph Oosting zegt 'redelijk tevreden' te zijn met de eerste helft van het seizoen.  Met name het herstel van liefst vijf spelers die na langdurig blessureleed aansluiting hebben gevonden,   stemt tot tevredenheid.  ,,Maar dat we vier punten achter staan op UNA vind ik te veel", zegt Oosting. ,,We spelen drie keer achter elkaar gelijk, dat vind ik niet goed als je naar onze kwaliteiten kijkt. Het mag wat zakelijker en we moeten niet zo snel van het padje raken als de tegenstander wat opportunistischer gaat spelen."

Oosting mikt met Jong Vitesse op promotie naar de tweede divisie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenlandse stages
    PREMIUM

    Amateur leeft als prof: Lukas de Vries (18) regelt buitenland­se stages

    ,,Voor de duidelijkheid: ik ben geen bijzonder talent." Zo opent de 18-jarige Lukas de Vries in de achtertuin van zijn ouderlijk huis in Oosterbeek. Hij is home alone, zijn ouders en broertjes zijn op vakantie, maar dat betekent niet dat De Vries - net zijn havodiploma op zak - de bloemetjes buiten zet. Sterker: terwijl zijn leeftijdsgenoten feestvieren in Salou-achtige oorden, werkt Lukas zich in het tuinschuurtje met zelf aangeschafte fitnessapparatuur in het zweet. Doel: topfit afreizen naar zomerstages in Italië en Engeland.

Amateurvoetbal