Volledig scherm
Excelsior Maassluis-speler Niels Redert passeert Jeroen Houwen, in het doel van Jong Vitesse. Ploeggenoot Mats Grotenbreg appelleert. © BSR Agency

Jong Vitesse neemt afscheid als beste beloftenploeg in tweede divisie

MAASSLUIS  -Jong Vitesse heeft de laatste wedstrijd in de tweede divisie zaterdagmiddag gewonnen bij de nummer twee Excelsior Maassluis. De ploeg van trainer Joseph Oosting was met 4-3 te sterk dankzij twee later treffers; de winnende van Jesse Schuurman viel een minuut voor tijd.

Het was de laatste wedstrijd van de Arnhemse beloften in de tweede divisie. Vitesse trekt het ‘Jong-team’ na drie seizoenen terug uit de voetbalpiramide vanwege beperkende (leeftijds)voorwaarden en te hoge kosten.

Op sportieve grond speelde Jong Vitesse zich wel veilig. De Arnhemse ploeg eindigde als nummer 8 en is de beste beloftenploeg op dit niveau. Jong Sparta, dat van de Treffers verloor, volgt op drie punten, Jong Almere City FC op een straatlengte. Die ploeg degradeert, Jong Sparta ook als Jong Volendam kampioen van de derde divisie wordt. Mogelijk ontspringen de Rotterdammers de dans omdat Jong Vitesse zich terugtrekt.

Trainer Joseph Oosting had zaterdag gemengde gevoelens. ,,We hebben ons op sportieve grond veilig gespeeld.  We zijn de beste beloftenploeg in de tweede divisie.  Dat is mooi. We hebben het goed gedaan, de jongens hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. Maar ja, deze week werd duidelijk dat we ons terugtrekken uit de piramide en de beloftencompetitie weer in gaan.”

Over de laatste wedstrijd na drie seizoenen in de tweede (degradatie), derde (kampioen) en tweede divisie (achtste), was Oosting minder tevreden. ,,Het was niet goed, maar we hebben zo veel kwaliteit dat we een sterke ploeg als Excelsior kunnen verslaan.”

Excelsior kwam drie keer op voorsprong; via Vincent van den Berg al na 5 minuten (1-0),  Niels Redert (2-1) en Marouna Afaker (3-2). Lars ten Teije zorgde voor 1-1, Thomas Beekman voor 2-2 en Sefa Kurt met een eigen goal vlak voor tijd voor 3-3. Op de valreep maakte Schuurman de winnende goal in de laatste wedstrijd van Jong Vitesse in de voetbalpiramide.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1433 stemmen