Volledig scherm
Hicham Acheffay van Jong Vitesse maakte de winnende goal tegen IJsselmeervogels. Hier is hij in actie tegen die andere grootmacht uit het vissersdorp: SV Spakenburg. © BSR Agency

Jong Vitesse pakt IJsselmeervogels in Spakenburg

SPAKENBURG  -Jong Vitesse heeft in de tweede divisie een knappe overwinning gepakt bij  IJsselmeervogels. De Arnhemse beloftenploeg sleepte in Spakenburg een kleine voorsprong over het eindsignaal: 2-3.

De beslissende goal kwam ruim tien minuten voor tijd van Hicham Acheffay, die volgend seizoen voor FC Utrecht speelt.  Jesse Schuurman zette Jong Vitesse al vroeg op voorsprong, maar via Jeffrey Buitenhuis (1-1, ruststand) en Robbert Olijfveld stond de thuisploeg na ruim een uur op voorsprong.  

Dat duurde niet lang. Een minuut na de 2-1 was Schuurman al weer trefzeker. (2-2).  Net als vorige week maakte de aanvoerder er twee.  De goal van Acheffay was beslissend omdat Danny van de Meiracker een strafschop miste; gegeven na een volgens de arbiter te wilde actie van Younes Zakir.

Trainer Joseph Oosting vond beide ploegen niet goed spelen. ,,Een heel matige pot. Bij IJselmeervogels  zit de sleet erop nu ze de titel niet meer kunnen halen. Wij waren voor rust helemaal niet goed, in de tweede helft was het een stuk beter en hebben we er een wedstrijd van gemaakt.”

Hoewel onduidelijk is of Jong Vitesse zich na dit seizoen terugtrekt uit de tweede divisie, wil trainer Joseph Oosting zich kost wat kost sportief verzekeren van handhaving. Om daarvan zeker te zijn moet hij met zijn ploeg Jong Sparta achter zich houden. Die ploeg won ook, maar Jong Vitesse heeft een marge van drie punten en een voordeliger doelsaldo.

Jong Vitesse speelt nog een thuiswedstrijd tegen GVVV en een uitduel bij Excelsior Maassluis. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (26%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1240 stemmen