Volledig scherm
Thomas Buitink van Jong Vitesse en Kelt Jager van Jong Almere City in actie op het zonnige Papendal. © Pro Shots

Jong Vitesse verrast eigen trainer met 'lange ballen' tegen Jong Almere City

UPDATEARNHEM - Jong Vitesse heeft ook haar tweede duel in de tweede divisie gelijkgespeeld (1-1). Op een zonnig Papendal lukte het Jong Vitesse niet om Jong Almere City te verslaan. ,,Een verdiend gelijkspel, gezien de verhoudingen op het veld”, vond Jong Vitesse-trainer Joseph Oosting na afloop.

Jong Vitesse opende agressief en was in de beginfase gevaarlijk, maar verloor daarna gestaag de controle over het duel. Jong Almere City, gecoacht door een fanatieke Ivar van Dinteren, drukte de Arnhemmers steeds vaster op de eigen helft. De mooi in de bovenhoek gekrulde 0-1 van Lelle Goselink viel nadat Jong Almere City al enkele malen voor gevaar had gezorgd.

Zonder de goed gevulde hoofdtribune te trakteren op flitsend voetbal, kreeg Jong Vitesse in de tweede helft meer greep op de wedstrijd. Invaller Mike de Beer tikte de gelijkmaker binnen. In de slotfase drukte de thuisploeg nog vol door, maar in de jacht op een driepunter hield Mike Grim (zoon van de op Papendal aanwezige Fred Grim) de wankelende Almeerders op de been.

Lange bal

Jong Vitesse-trainer Joseph Oosting toonde zich na afloop teleurgesteld over de eerste helft van zijn ploeg. ,,Jong Almere City had het middenveld in handen, ze speelden slim tussen onze linies. Wat mij tegenviel was dat we de lange bal hanteerden. Zo willen we niet voetballen, sterker: dat is onze kracht ook helemaal niet.”

,,In de tweede helft was er mee beweging in onze ploeg, meer diepte ook”, vond Oosting. ,,Invaller Mike de Beer bracht die diepte en wat kleur en energie.” Conclusie: ,,Overall was het van onze kant gewoon geen goede wedstrijd.”

Na het gelijke spel van vorige week tegen VVSB (2-2) is Jong Vitesse nog ongeslagen, maar heeft het ook nog niet gewonnen in de tweede divisie. Oosting: ,,Jong Almere City speelde met jongens die ook bij het eerste zitten. Al hadden zij net als ons een nog betrekkelijk jong team. We zullen vaker tegen oudere teams spelen dit seizoen, de bedoeling is dat wij tegenstanders met voetbal gaan bestrijden. En dus niet met de lange bal, zoals vandaag in de eerste helft.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal