Jonge Kracht kegelt MASV na strafschoppen uit Arnhem Cup

ARNHEM - MASV ligt al na één wedstrijd uit het voetbaltoernooi om de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Roberto Straal, koploper in de tweede klasse I, verloor donderdagavond in de tweede ronde na strafschoppen van vierdeklasser Jonge Kracht.

De wedstrijd op sportpark Malburgen-West eindigde in 3-3, waarna de gasten uit Huissen de penalty's beter namen (2-4).

Volledig scherm
MASV en Jonge Kracht troffen elkaar ook vorig seizoen in de Arnhem Cup. © Fons Sluiter

Ook vorig seizoen stuntte Jonge Kracht in de Arnhem Cup tegen MASV. Toen werd het 0-4 voor de Huissenaren in Arnhem.

Grote man bij Jonge Kracht was donderdagavond Rik Peters, die een hattrick produceerde. Voor de thuisploeg scoorden Benjamin Ahuluheluw (2) en Shentley Lovert. In de noodzakelijke strafschoppenserie lieten Kay van Huet en Orveo Ubbergen het namens MASV afweten. Vier Huissenaren schoten wel raak.

Prima generale

Trainer René Knuiman, die met Jonge Kracht ook in de voorbereiding op het seizoen al won van MASV, was uiteraard dik tevreden. ,,Ik zie het als meer dan een oefenwedstrijd. Het zag er goed uit. Een prima generale voor de topper tegen GVA over ruim een week.”

MASV-trainer Roberto Straal had het nodige aan te merken op zijn ploeg. ,,De eerste helft was matig. Na rust was het beter en maakten we de 3-1 achterstand ongedaan. Dat zag er goed uit.”

Bij MASV maakte Anthony Vogelaar na maandenlange afwezigheid vanwege een kruisbandoperatie zijn rentree.

Kwartfinale

Jonge Kracht speelt in maart in de kwartfinale tegen Eldenia, dat zich eerder ten koste van DVOV al kwalificeerde (4-1).

Zondag gaat titelverdediger RKHVV, ook voor de tweede ronde, op bezoek bij SML. Het duel op sportpark De Bakenberg in Arnhem begint om 14.00 uur.

Dinsdag (21 januari) staan er twee wedstrijden op het programma. ESA speelt dan thuis (20.30 uur) tegen SC Veluwezoom. De Paasberg treft ook om 20.30 uur VDZ.

Alle kwartfinales worden in maart op het terrein van Eendracht Arnhem gespeeld. Hiervoor hebben ook Arnhemia en AVW’66 zich al geplaatst.

Voor het duel van Eendracht tegen SC Rheden, eveneens uit de tweede ronde, is nog geen datum gevonden.

Amateurvoetbal