Volledig scherm
Joris Klein-Holte maakte zaterdag zijn rentree bij Jong Vitesse. © Orange Pictures/BSR Agency

Joris Klein-Holte van Vitesse naar Bennekom van broer Martijn

VELP - Joris Klein-Holte (22) speelt volgend seizoen voor eersteklasser VV Bennekom. De verdediger van Jong Vitesse verlaat de Arnhemse club na dertien jaar en sluit in de zomer aan bij de ploeg waar ook zijn oudere broer Martijn (27) speelt. Donderdagavond zette de jongste Klein-Holte zijn handtekening onder een eenjarig contract. Niet eerder speelden de Velpse broers samen.

,,Het wordt de eerste keer inderdaad, heel leuk”, zegt Joris Klein-Holte. ,,Toen duidelijk werd dat het bij Vitesse ophield, kwam Bennekom al heel snel. Ik zie het als een mooi tussenjaar om na een seizoen met blessures weer fit te worden en veel wedstrijden te spelen. Om dat samen met Martijn te kunnen doen, is natuurlijk helemaal geweldig.”

Bennekom is nog volop in de race voor de titel in de eerste klasse D en promotie naar de hoofdklasse. De club heeft een punt achterstand op NSC Nijkerk met nog één duel te gaan. De Bennekommers ontvangen zaterdag nummer 5 DTS Ede, terwijl NSC bezoek krijg van nummer 4 SDV Barneveld. Tegen laatstgenoemde ploeg liet Bennekom vorige week de kans op de koppositie schieten door met 1-1 gelijk te spelen, toen NSC verrassend met 2-1 onderuit ging bij laagvlieger DZC’68.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (9%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (40%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1156 stemmen