Volledig scherm
Marko van Huenen op de brancard, vlak voor vertrek met de ambulance naar het ziekenhuis. © DG

Knieschijf ‘andersom’ bij voetballer Marko van Huenen van Rheden

RHEDEN - SC Rheden moet het voorlopig stellen zonder Marko van Huenen (25). De centrale verdediger raakte zondag tegen MvR geblesseerd aan zijn knie. Eerder dit seizoen liep de voetballer al een hersenschudding op.

Het moment staat hem nog helder voor ogen. 

Volledig scherm
Thuis op de bank met de knie ingezwachteld. © DG

,,Gewoon een sprint, zonder tegenstander in de buurt. Ik strekte mijn been richting de bal en verging daarna van de pijn.” De knieschijf van Van Huenen bleek spontaan ‘naar buiten geschoten’. Bij de landing op de grond schoot de knieschijf weer terug in de juiste positie. Verder spelen zat er niet in, wel een ritje met de ambulance naar het ziekenhuis. Van Huenen zit nu thuis met een brace en drukverband om de knie tot rust te laten komen. 

,,De artsen vonden het een merkwaardig verhaal. Meestal ontstaat deze blessure in een duel. Vandaag volgt nieuw bezoek aan het ziekenhuis en wordt een gipskoker gezet.” Ook wordt dan bekeken of er wellicht meer aan de hand is met de linkerknie, bijvoorbeeld met de kruisbanden. 

,,Dat hoop ik natuurlijk niet, want we draaien net zo’n lekker seizoen met SC Rheden”, zegt Van Huenen die eerder in het uitduel tegen Pax al een hersenschudding opliep. ,,Qua blessures is het geen lekker seizoen, maar de resultaten zijn goed. Hopelijk valt het mee, bereiken we de nacompetitie en kan ik nog een paar wedstrijden meepikken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal