Volledig scherm
De Paasberg hoeft deze zaterdag niet te spelen, want de KNVB heeft FC Lienden een speelverbod opgelegd. © Erik van 't Hullenaar

KNVB legt FC Lienden speelverbod op voor bekerduel met De Paasberg

DistrictsbekerARNHEM/LIENDEN – Het bekerduel tussen de zaterdagteams van FC Lienden en De Paasberg is door de KNVB gecanceld. ,,We kregen vrijdag in de loop van de middag pas bericht van de KNVB”, zei trainer Paul van Koppenhagen van De Paasberg.

De  oorzaak ligt bij de thuisploeg, zegt FC Lienden-secretaris Dick van Ingen. ,We hebben zonder het te weten een speler opgesteld, die in oktober 2018 een schorsing had opgelopen. Hij speelde toen nog in de jeugd. Niemand heeft daar op gelet. Onbewust is hij in deze bekerronde opgesteld. Het is jammer dat het gebeurd is, maar we nemen niemand iets kwalijk”, aldus Van Ingen.

Bizar

Voor De Paasberg verloopt het bekertoernooi bizar. Dinsdag speelt de Arnhemse vierdeklasser de eerder gespeelde wedstrijd tegen Fortissimo deels uit. De laatste 20 minuten moeten over omdat Fortissimo vier spelers wisselde; een meer dan toegestaan. Paasberg verloor de wedstrijd aanvankelijk met 5-2, maar mag nu dinsdag hervatten bij een 2-1 voorsprong met nog 20 minuten te gaan.

Onduidelijk is of FC Lienden nu helemaal uit het bekertoernooi wordt verwijderd. 

Programma poule 4: FC Lienden-De Paasberg (door de KNVB geschrapt), Fortissimo-OVC’85 (15.00 uur); woensdag: Fortissimo-De Paasberg (restant, stand 1-2, 19.30 uur).

Stand: De Paasberg 1-3, Fortissimo 1-3, OVC’85 2-3, FC Lienden 2-0.

Poule 33: Quick 1888 – ESA 0-7 doelpunten: Job Seinen 2x, Theo Weijs, Tom Titarsolej, Jordy Bal, Clinton Sirvania 2x

Poule 6: DVOV – Wageningen 3-2 Doelpunten: Olaf Jinkman 2x, Mark Otten. DVOV kwam 1 doelpunt tekort om verder te bekeren. DVE had 1 doelpunt meer gescoord dan de Velpse formatie.

Poule 11: AZ 2000 – SDS’55 2-3 doelpunten: Nathan van Arneman, Raymil Grot

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal