Volledig scherm
Het noodweer dreef de voetballers van DUNO en AZSV zaterdag vroegtijdig naar binnen; terwijl de die-hard supporters zich prima hadden voorbereid op de zware windstoten en slagregens in Doorwerth. © Rolf Hensel

KNVB plant ‘noodweerduels’ opnieuw in; veel op paaszaterdag

ARNHEM -  De KNVB heeft de zaterdag en zondag door noodweer (hevige windstoten en slagregens) gestaakte en uitgestelde voetbalduels opnieuw ingelast.

DUNO en AZSV begonnen zaterdag vol goede moed aan hun hoofdklasse-kraker in Doorwerth, totdat de storm over De Waaijenberg begon te razen. Scheidsrechter Rick Turk sommeerde de voetballers naar binnen, raadpleegde buienradar en gelaste het duel toen definitief af.

De twee clubs gaan zaterdag 30 april op herhaling, aftrap 15.00 uur, voor een restant van ruim een uur. 

Driel (zondag 3D) haalt op paaszaterdag 20 april om 18.00 uur in bij Roda’28 uit Winssen. In diezelfde klasse gaat DVOL een week later (zondag 28 april) op bezoek bij Arnhemse Boys. Bij beide duels werd niet afgetrapt. 

EMM (zaterdag 4A) gaat paaszaterdag 20 april 14.30 uur op herhaling tegen Harskamp. De Randwijkers staan met 0-1 achter, dat duel werd zaterdag in de rust gestaakt. 

Dodewaard-Stroe (1-0, gestaakt na een half uur) is 20 april om 14.30 uur. SVHA tegen Rijnland uit de vijfde klasse D zondag (0-0 na een half uur) wordt zondag 31 maart 14.00 uur uitgespeeld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1595 stemmen