KNVB zet FC Lienden uit het bekertoernooi, De Paasberg profiteert

De KNVB heeft de zaterdagtak van FC Lienden uit het bekertoernooi verwijderd. De voetbalbond kwam tot dit besluit omdat de formatie uit de Betuwe in een van de bekerwedstrijden een speler onrechtmatig had opgesteld. ,,Een speler die nog een schorsing had staan”, laat een woordvoerder van de KNVB weten. ,,Het verdere onderzoek loopt nog, maar Lienden is in ieder geval uit het bekertoernooi gezet.”

Dat is goed nieuws voor de Arnhemse zaterdagclub De Paasberg, dat nu verder bekert. De Paasberg won in de groepsfase van de districtsbeker van OVC’85 en Fortissimo en stond daardoor met 6 punten aan kop van deze poule. Fortissimo had eveneens 6 punten, maar een minder doelsaldo. De wedstrijd van FC Lienden tegen de Paasberg was aanvankelijk uitgesteld, maar komt definitief te vervallen. Net als de twee gespeelde wedstrijden van Lienden tegen OVC’85 en Fortissimo, waardoor De Paasberg automatisch winnaar werd van deze poule.

Volledig scherm
De Paasberg op archiefbeeld. © Erik van 't Hullenaar

Dat bereikte De Paasberg mede door de 4-2 zege afgelopen dinsdagavond tegen Fortissimo. Een bekerwedstrijd met een voorgeschiedenis, want op 31 augustus had Fortissimo het duel tegen de Arnhemse vierdeklasser gewonnen met 5-2. De Edese ploeg had echter 4 wissels (waar maximaal 3 zijn toegestaan) gebruikt, waardoor de KNVB besloot om na protest van De Paasberg het duel vanaf het inbrengen van de vierde wissel - 20 minuten voor tijd - ongeldig te verklaren. De aanvankelijke 5-2 eindstand werd teruggebracht tot een tussenstand van 1-1. Die laatste 20 minuten moesten worden overgespeeld en daarin maakte De Paasberg liefst 3 treffers tegenover 1 voor de thuisploeg. Het bekerduel kreeg daardoor afgelopen week een sensationele wending voor de Arnhemmers, in plaats van een ruime 5-2 nederlaag werd en een klinkende 4-2 overwinning geboekt.

Opstootje

Frustrerend voor thuisploeg Fortissimo, dat is uitgeschakeld door de dure wisselfout. Wellicht daardoor laaiden bij twee spelers afgelopen dinsdagavond de emoties even op. Zij kregen direct na afloop ruzie en sloegen elkaar in het gezicht. De Arnhemse arbiter Maarten Holtes gaf beide spelers de rode kaart. Aan Arnhemse kant was dat Jesse ter Beek. Wie dat aan Fortissimo zijde was bleef onbekend. Een bestuurslid van de Edese voetbalploeg liet weten om ‘privacy redenen’ de naam niet kunnen geven. Scheidsrechter Holtes wilde ondanks herhaaldelijke verzoeken ook niet reageren.

Jan van Neervoort, trainer van De Paasberg, wilde wel reageren op het incident. ,,Maar we moeten de zaak niet erger maken dan het was. Er was een opstootje tussen 2 spelers, maar ik heb ook niet precies gezien wat er gebeurde. We hebben het gelukkig snel kunnen sussen. Maar vervelend, want we zijn met De Paasberg op dit moment juist op de goede weg.”

Of het opstootje nog een staartje krijgt is onduidelijk. ,,Dat kan ik niet zeggen”, aldus de woordvoerder van de KNVB. ,,Maar de KNVB stelt standaard onderzoek in na iedere rode kaart.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal