Volledig scherm
Dennis van Beukering verricht de loting van het vrouwentoernooi. Links toernooileider ben van der Horst. © Gerard Burgers

Loting Arnhem Cup 2019: voor het eerst met vrouwenteams

SpeelschemaARNHEM - Achttien mannen- en voor het eerst zes vrouwenelftallen zaten gisteravond in de pot tijdens de loting van het toernooi om de Arnhem Cup 2019. ,,Geen beter moment om te kiezen voor vrouwen.”

Misschien wel uit vrees voor een zachte dood van de Arnhem Cup zijn dit jaar (50ste editie) voor het eerst zes vrouwenteams van de partij.

Twee ‘vrouwentrainers’ zaten aan tafel bij het traditionele sportcafé rondom de loting van de Arnhem Cup 2019; John Kaersenhout van het succesvolle vrouwenbolwerk Eldenia en Marco Willems van SC Westervoort/AVW’66.

,,Ze hadden geen mooier moment kunnen kiezen. Het vrouwenvoetbal is volop in ontwikkeling. De Oranje Leeuwinnen spelen dit jaar het WK en de Arnhem Cup bestaat 50 jaar”, zei Kaersenhout gisteravond in het clubhuis van Eendracht Arnhem tegen presentator Han Dreuning.

Volledig scherm
John Kaersenhout (midden) en Marco Willems (r); de trainers van Eldenia en SC Westervoort/AVW’66. Links sportcafé-presentator Han Dreuning. © Gerard Burgers

Kaersenhout en zijn ploeg zijn als koploper van de hoofdklasse dik favoriet om de eerste Arnhem Cup voor vrouwen te winnen.

Marco Willems, trainer van SC Westervoort/AVW’66: ,,In deze tijd horen de vrouwen er natuurlijk bij. Goed dat de organisatie heeft gekozen een Arnhem Cup voor vrouwen te organiseren. Het is ook nog de 50ste editie. Dit jaar moet je het vrouwentoernooi zien als een mooie opstart voor de toekomst.”

De loting van de vrouwen werd verricht door voetbaltrainer (bij Vitesse Onder 19 en Silvolde) Dennis van Beukering, die van de mannen door Arnhemse Boys-man Toon Hartemink; oud-speler en - voorzitter. 

Loting

Vrouwen 

Poule A: SC Westervoort/AVW’66, MASV, VDZ,

Poule B: RKHVV, Eldenia, ESA. 

Alle ploegen spelen een uit- en een thuisduel; speelschema volgt

Mannen

Voorronde 9/4: OVC’85-AVW’6, Paasberg zon.-VDZ.

Eerste ronde: 16/4

Bovenste helft schema

Winnaar OVC’85/AVW’66 -Eendracht, Paasberg zat.-SML, RKHVV-Arnhemse Boy, Elsweide-Rheden.

Onderste helft schema:

Winnaar Paasberg zon./VDZ-DVOV, MASV-Jonge Kracht, ESA-Arnhemia, Eldenia-SC Westervoort.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal