Volledig scherm
finale Arnhem cup. Eldinia, RKHVV. © Rolf Hensel

Loting Arnhem Cup door assistent-bondscoach van Oranje; cuphouder RKHVV toch bij deelnemers

Update met 18de deelnemerARNHEM - Bijna de hele Arnhemse voetbalwereld is vertegenwoordigd bij de 51ste editie van het jaarlijkse voetbaltoernooi om de Arnhem Cup. Kees van Wonderen, assistent-bondscoach van Oranje en voormalig profvoetballer bij NEC, NAC en Feyenoord, verricht vrijdag de loting in het clubhuis van Arnhemse Boys.

Dat gebeurt tijdens het traditionele Sportcafé, dat 20.00 uur begint en wordt gepresenteerd door sportverslaggever Han Dreuning.

Naast Bennekommer Van Wonderen zijn Sander van Roekel (assistent-scheidsrechter betaald voetbal) en Jan Tim Arends (fysiek trainer en sportfysioloog Vitesse) te gast bij het Sportcafé, dat wordt georganiseerd door scheidsrechtersvereniging Arnhem en omstreken.

Aan het voetbaltoernooi om de Arnhem Cup doen vooralsnog achttien clubs mee. Op de valreep meldde ook DVOV zich nog aan, terwijl cuphouder RKHVV en stadgenoot Jonge Kracht uit de Betuwe zich vlak voor de sluitingstermijn bij het rijtje hadden gevoegd.

Volledig scherm
Kees van Wonderen (l) assisteert bondscoach Ronald Koeman bij het uitduel van Oranje tegen Wit-Rusland in Minsk. © BSR Agency


Het deelnemersveld (zie onder) wordt geregeerd door Arnhemse clubs, alleen AZ 2000 ontbreekt. Uit de regio doen naast de twee Huissense clubs SC Rheden en de Velpse buren SC Veluwezoom, VVO  en DVOV mee en vanuit de Liemers AVW’66. 

Hoofdklasser DUNO uit Doorwerth kreeg dit jaar geen uitnodiging omdat die club spelers onder contract heeft.

Nieuwe opzet

Het toernooi start voor het eerst al in november om meer ruimte te creëren in het speelschema. ,,We hebben daarop positieve reacties van de clubs gehad”, zegt toernooibaas Ben van der Horst, die met Rob Heise en Adrie van der Beek, de organisatie in handen heeft. ,,Ik ben tevreden met het aantal deelnemers en blij dat alle Arnhemse clubs meedoen, op AZ 2000 na.”

De eerste ronde staat al voor dinsdag 19 november op het programma. Het verdere speelschema is nog niet bekend. Mogelijk wordt in december of januari nog een ronde afgewerkt.

De kwartfinales worden pas in het voorjaar van 2020 gespeeld op sportpark Over het lange Water, thuishaven van Eendracht Arnhem. Het toernooi voor vrouwen en jeugd begint ook pas in het voorjaar.

Deelnemers Arnhem Cup 2020:
Arnhemse Boys, Arnhemia, AVW’66, Eendracht Arnhem, Eldenia, Elsweide, ESA, De Paasberg, Jonge Kracht, MASV, RKHVV, SC Rheden, SC Veluwezoom, SC Westervoort, SML, VDZ en VVO.

Amateurvoetbal