Volledig scherm
De kenmerkende tribune van VVO op sportpark de Pinkenberg. © Gerard Burgers

Maandenlange zoektocht voorbij: Martijn van de Hel nieuwe trainer VVO

Velp – Martijn van de Hel (41) wordt met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer bij derdeklasser VVO. Van de Hel wordt bij de Velpse voetbalclub de opvolger van de vertrekkende Maik Angenent, die na dit seizoen vertrekt naar Concordia Wehl. Daarmee komt er voor VVO een einde aan een lange zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer die vorig jaar december begon nadat Angenent zijn vertrek aankondigde.

Volledig scherm
Martijn van de Hel © eigen foto

Van de Hel is nu nog werkzaam als hoofdtrainer en hoofd jeugdopleiding bij zondagderdeklasser Eerbeekse Boys. Aanvankelijk had de Apeldoorner nog een doorlopende contract bij de club, maar vorige maand besloot hij zijn doorlopende verbintenis te verscheuren omdat Eerbeekse Boys in maart besloot dit jaar over te stappen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.

Er werd in Eerbeek al langer over gesproken om over te stappen naar het zaterdagvoetbal, maar dat het komend seizoen al zou gebeuren was een verrassing voor Van de Hel, die niet blij was met die verandering en daarom besloot om op te stappen.

,,De werkomstandigheden worden ineens anders en dat is ingrijpend. Er is een compleet nieuw bestuur, dat een nieuwe koers uitzet. De begeleidingsstaf verandert en er stoppen spelers. Daarom heb ik besloten mezelf vrij te maken. De club moet nu weer gaan bouwen vanuit de vierde klasse zaterdag. Realistisch gezien voor beide partijen kan een andere trainer dat beter gaan doen. Ik zit nu zes jaar hier en dat waren superjaren.’’

Van de Hel kende meerdere successen in zijn jaren bij Eerbeekse Boys. Hij promoveerde met de hoofdmacht van de vierde- naar de derde klasse en bracht daarnaast het tweede elftal in drie jaar tijd naar de reserve 1e klasse, een niveau dat nog nimmer werd gehaald bij de club.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal